English version of this page

Synlighet som forsker

Å være synlig på internett betyr at dine publikasjoner blir mer lest, kommentert og sitert. Da får forskningen din mer gjennomslag, eller impact. Det er positivt for både deg og HINN.

Du skal selvfølgelig spre forskningen din gjennom tradisjonelle kanaler som nettverket ditt, konferanser og tradisjonelle medier, men i tillegg er det enkle grep du kan gjøre for å øke din synlighet på internett.

Her er fem tips:

Oppdater personsiden din på HINNs nettsider

NB! Det vil bli lansert større endringer til personkort i løpet av tidlig høst 2022.

Hvis noen lurer på hvem du er som forsker vil de google deg, og da vil de trolig finne personsiden din på HINNs nettsider.

Denne siden bør inneholde relevant informasjon om deg. Som minimum bør du ha noen setninger om dine forskningsinteresser, et profesjonelt bilde og en lenke til Cristin-profilen din. Nevn også gjerne en eller to av dine publikasjoner som du er mest fornøyd med.  

Du kan også lenke til din akademiske profil eller din ORCID, hvis du har dette.

Slik kan HINNs ansatte presentere seg selv på inn.no (Innafor)

Opprett en ORCID

ORCID er en unik forsker-ID. Den gjør det lettere for andre å identifisere hvilke forskningsresultater som er dine. Din ORCID består, selv om du skulle skifte navn, jobb eller flytter utenlands. Bruk gjerne ORCID i signaturen din, i forskerprofiler, på nettsider ol.

Få ORCID her: www.orcid.org

 

What is ORCID?

Lag en akademisk profil i Google Scholar

Google Scholar er den mest brukte søketjenesten for å finne akademiske publikasjoner. Har du publisert en akademisk tekst vil man sannsynligvis kunne finne den via Google Scholar. Det blir lettere å finne deg og dine publikasjoner om du lager en profil i Google Scholar. Du får også en bedre oversikt over hvor mye dine publikasjoner blir sitert, og du kan motta varsler når en av dine publikasjoner blir sitert. For å opprette en profil må du:

 1. Ha en Google-konto. Bruk din eksisterende konto eller opprett en.
 2. Gå til Google Scholar og klikk på "Min profil"
 3. Legg til din tilknytningsinformasjon: Inland Norway University of Applied Sciences og fyll inn din jobb-epostadresse, slik at du kan verifisere at du er ansatt ved HINN.
 4. Legg til søkeord knyttet til din forskning og legg til en lenke til din profil på HINNs nettsider.
 5. Legg til publikasjoner: Google vil foreslå publikasjoner som kan være dine og som du kan bekrefte. Hvis du har et vanlig etternavn, anbefales det at du velger manuell oppdatering slik at du kan sjekke om publikasjonene er dine før du legger dem til profilen din.
 6. Mangler det noen publikasjoner? Du kan søke opp og legge til manglende publikasjoner manuelt hvis nødvendig.
 7. Gjør din profil offentlig slik at andre kan finne den!
 8. Du kan også opprette en profil i Scopus eller i Web of Science

Publiser i kanaler som gjør forskning din mest mulig synlig

Hva som er den beste publiseringskanalen (tidsskrift/forlag) for ditt forskningsresultat avhenger av mange ting. Men du bør blant annet vurdere dette når du skal velge hvor du vil publisere:

 • Publiser med åpen tilgang. Det finnes flere måter å publisere publikasjonene dine med åpen tilgang (Open Access). Du kan publisere i åpne tidsskrift eller utgi åpne bøker. Du kan publisere i et tidsskrift hvor HINN har avtale om åpen publisering eller ved å arkivere publikasjoner i høgskolens forskningsarkiv Brage. Vi anbefaler også å gjøre dine forskningsdata åpent tilgjengelig.
 • Velg tidsskrift eller forlag som er godkjent (på nivå 1 eller 2) i NSDs register over vitenskapelige publiseringskanaler. Hvis tidsskrift/forlag ikke er godkjent, men du mener at det bør være det, kan du foreslå at det blir vurdert.
 • Publiser i kanaler som er indeksert i viktige og relevante fagdatabaser. Sjekk om tidsskriftet ligger i Web of Science og Scopus og eventuelt i fagdatabasene som er relevante innen ditt fagområde.

Les mer om hvor du bør publisere

Akademiske nettverk: ResearchGate og Academia

Du kan opprette en profil på akademiske sosiale nettverk som ResearchGate og Academia. Der kan du blant annet dele og lenke til dine publikasjoner og forskningsdata. Du kan også få oversikt over hvor mye forskningen din blir lastet ned og sitert. Mange forskere opplever en økning i antall siteringer for publikasjoner som blir delt på denne måten.

Når du laster opp publikasjoner i ResearchGate og Academia må du undersøke om tidsskriftet eller forlaget hvor du publiserte tillater at du deler publikasjonen i et sosialt akademisk nettverk. Hvis du har publisert med en åpen lisens kan du som regel dele publikasjon på et sosialt akademisk nettverk. Spør ditt bibliotek om du lurer på hva som er tillatt.

Sist endret 21. okt. 2022 14:18