Videreutdanning i prosessledelse i kompetanseutvikling
Prosessledelse i kompetanseutvikling handler om å legge til rette for og lede integrerte arbeids- og læringsprosesser. Studiet er for ansatte som har/eller skal inneha en tilrettelegger og utviklingsrolle i det videre kompetanse- og utviklingsarbeidet i NAV.
- Studiested
- Lillehammer
- Studiet varer
- ca 5 mnd
- Studieform
- Samlingsbasert og Deltid
- Studiepoeng
- 15
- Undervisningsspråk
- NO
- Oppstart
- August
- Pris
- Semesteravgift
- Søknadsfrist
- 15. mai 2022
Om utdanningen
På oppdrag fra NAV tilbyr Høgskolen i Innlandet videreutdanning i prosessledelse for ansatte i NAV, samt fylkeskontorene og ved fylkesmannsembetene.
Studiet består av emnet "Videreutdanning i prosessledelse i kompetanseutvikling for NAV" og har et omfang på 15 studiepoeng, og går over en periode på ca. 5 måneder.
Videreutdanningen er for ansatte som har/eller skal inneha en tilrettelegger og utviklingsrolle i det videre kompetanse- og utviklingsarbeidet i NAV. De som gjennomfører studiet vil kunne gå inn i rollen som prosessledere i kompetanseutvikling i NAV. Ansatte i NAV må i økende grad arbeide med oppgaver som er komplekse og sammensatte, og som ofte fordrer samhandling mellom fagansatte med ulik kompetanse.
Videreutdanningens formål
- Bidra til å styrke og videreutvikle prosessledernes kunnskaper, ferdigheter og generelle kompetanse i å lede og tilrettelegge for gode læringsprosesser, samt utvikle læringsarenaer og metoder for læring som er kunnskapsbaserte, treffsikre og gir effekt
- Ta vare på og videreutvikle den kompetansen som skal anvendes aktivt og systematisk i rollen som prosessledere
- Bidra til å etablere kompetanseutvikling som en kontinuerlig prosess i NAV, som en del av et læringssystem og øke kvaliteten på intern kompetanseutvikling
- Sikre at universitet og høgskolen integreres i NAVs læringssystem og bidrar til å underbygge kvalitet
Prosessledelse i kompetanseutvikling handler om å legge til rette for og lede integrerte arbeids- og læringsprosesser. Dette er endringsprosesser som kan være krevende for alle som deltar, og det krever at de som leder har innsikt i og forståelse for relasjonene mellom mennesker som skal handle sammen i endringsprosesser, samt hvordan ulike strukturer og arbeidsformer kan støtte slike prosesser.
Studiet består av 4 moduler:
- Modul 1: Grunnleggende organisasjonsforståelse
- Modul 2: Ledelse av prosesser - lærende ledelse
- Modul 3: Arbeidsplassen som læringsarena
- Modul 4: Egen rolle og autoritet
Studiet kan innpasses som valgemne i Master i offentlig ledelse og styring (MPA) ved Høgskolen i Innlandet etter individuell søknad.
Praktisk informasjon
Studiet er en kombinert samlings- og nettbasertmodell som går over to semestre. Det benyttes digitale læringsressurser via en digital læringsportal i periodene mellom samlingene. Canvas benyttes som nettbasert læringsplattform. Her vil digitalisert fagstoff være tilgjengelig gjennom hele læringsprosessen.
Det er 4 undervisningssamlinger à 2 dager over en periode på ca. 5 måneder. Det er obligatorisk undervisning, med krav om frammøte i 80% av den totale samlingstiden. Det kreves aktiv deltakelse i læringsgrupper på og mellom samlingene, samt skriftlige gruppearbeider som løses mellom samlingene.
Samlingene gjennomføres ved Høgskolen i Innlandet på Lillehammer.
Samlinger for kull 6 (med forbehold)
- 22.-23. august 2022
- 11.-12. oktober 2022
- 17.-18. november 2022
- 11.-12. januar 2023
Eksamen
Studiet avsluttes med en skriftlig hjemmeeksamen.
Søknadsfrist og opptak
Opptakskravet er bachelorgrad, cand.mag.-grad, annen grad og minst 2-års arbeidserfaring eller søkere med 2-årig høyere utdanning/ 120 studiepoeng og minst 5 års arbeidserfaring kan vurderes individuelt.
Søkere som ikke oppfyller opptakskravet kan delta som kursdeltaker og få kursbevis (uten studiepoeng) etter fullført kurs.
Søknadsfrist: 15. mai 2022
Studiet ligger søkbart under «Betaling og oppdrag: Handelshøgskolen høsten 2022»
Studieplaner og emner
I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer.
Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.
Ta kontakt
Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.