Master i treningsfysiologi

Hvordan henger trening, helse og prestasjonsevne sammen? Studiet gir deg innsikt i hvordan kroppen påvirkes av fysisk aktivitet, og lar deg ta del i forskning i et ledende fagmiljø.

Studiested
Lillehammer
Studiet varer
2 år
Studieform
Heltid
Studiepoeng
120
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Søknadsfrist
15. apr. 2024
Jente som løper på tredemølle i idrettslabben.

Om utdanningen

Studiet tar for seg hvordan trening påvirker menneskekroppen og skal fremme teoretisk og praktisk kunnskap om trening som prestasjons- og helsefremmende middel.

Det legges særlig vekt på hvordan fysisk aktivitet og inaktivitet påvirker fysisk prestasjonsevne og helse gjennom endringer på fysiologisk og cellebiologisk nivå.

Utdanningen kvalifiserer studentene til et bredt spekter av arbeidsoppgaver, for eksempel teoretisk arbeid innen forsknings-, utviklings- og undervisningssektoren eller tilrettelegging av praktisk arbeid innen idretts- og helse/rehabiliteringssektoren.

Som student vil du bli inkludert i et levende og ledende fagmiljø. Du vil ta del i alle stadier av et forskningsarbeid, fra planlegging av metode, til ulike typer laboratoriearbeid, til analyse og presentasjon av data. Dette vil gi deg et høyt faglig kunnskaps- og refleksjonsnivå, samt grunnleggende forskningskompetanse.

Jobbmuligheter

Hvilke karrieremuligheter finnes etter fullført grad? Det får du svaret på i podkasten Karrierevei. Helse og treningsfysiologer, som er produsert av Seksjon for Helse og treningsfysiologi. Her kan du lytte på alle episodene.

Studiet kvalifiserer studentene for et vidt spekter av yrkesmuligheter, blant annet arbeid med forskning og utvikling og forebyggende og helsefremmende arbeid i offentlig og privat sektor.

Du kan også undervise i skoleverket (lektorkompetanse; forutsetter ettårig praktisk-pedagogisk utdanning), arbeide med undervisning i høgskole- og universitetssektoren, arbeide innenfor idrettslag og organisasjoner, samt jobbe innenfor medisinsk industri.

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

Opptakskravet er: Bachelorgrad eller tilsvarende avsluttet utdanning med en fordypning på minst 80 studiepoeng innen ett av disse idrettsvitenskapelige fagområdene: helse og treningsfysiologi, fysisk aktivitet og helse, idrettsbiologi, bevegelsesvitenskap, ernæringsfysiologi, fysiologi, fysioterapi eller tilsvarende.

Gjennomsnittskarakter må være C eller bedre.

Les mer om poengberegning

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Utveksling

Fagmiljøet rundt mastergradsprogrammet er i stor grad orientert mot det internasjonale samfunnet og forskningsmiljøer. Tilgang på internasjonale samarbeidspartnere og impulser vil sikre studentene rom og mulighet for utvikling av en bred vitenskapelig horisont og forståelse, og samtidig utvikle bevisstheten omkring vitenskapens internasjonale egenart.

Studiet tilbyr gjensidig studentutveksling med Bispebjerg Hospital, Københavns Universitet, Danmark.

Det arbeides med lignende avtaler med andre universiteter og høgskoler.

Videre utdanningsmuligheter

Masterstudiet danner grunnlag for opptak ved fakultetets ph.d.-program HELVEL og andre ph.d.-program innen blant annet idrettsvitenskap ved Norges idrettshøgskole og Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) og fysiologisk og medisinsk relaterte studier ved Universitet i Oslo.

Studiested Lillehammer

Dette studiet tilhører: Fakultet for helse- og sosialvitenskap

Studenthistorier

  • Ingvill har gått hele studieløpet ved HINN 30. nov. 2022 10:14

    Ingvill Odden er historisk som den første kvinnelige Ph.d.-stipendiaten ved Seksjon for helse og treningsfysiologi som har tatt hele studieløpet hos oss.

  • Fordyper seg i sin fremste hobby 29. mars 2022 09:09

    Elias Olsen ønsket få en vitenskapelig og forskningsbasert innfallsvinkel til klatring. Derfor valgte han master i treningsfysiologi.

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

For andre spørsmål om dette studiet kan du ta kontakt med studieadministrasjonen på hsv-studieadm-l@inn.no, eller ta kontakt med noen av våre ansatte.

Bilde av Stian Bakkom
Studieveileder i permisjon. Kontakt hsv-studieadm-l@inn.no
Bilde av Håvard Nygaard
Studieprogramansvarlig