Master i digital kommunikasjon og kultur

Dette er en fleksibel master som vil åpne mange dører for deg som er interessert i digitale medier, språk og tekster.

Studiested
Hamar
Studiet varer
2 år
Studieform
Heltid og Samlingsbasert
Studiepoeng
120
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Søknadsfrist
19. aug. 2022

Om utdanningen

Hva er digital kommunikasjon og kultur? Hva er digitale tekster og medier? Hvilken betydning har digitale medier for kommunikasjon, meningsskaping og opplevelse? Hvorfor er det viktig å studere digitale medier?

Master i digital kommunikasjon og kultur gir deg grundig innsikt i disse spørsmålene. Studiet gir deg avansert kunnskap om digitale medier, om ulike digitale sjangere, om språklig mangfold og språkbruk på nett. Dataspill og digital litteratur, digital etikk og estetikk er andre sentrale tema i studiet. Dette er kunnskap som i dag etterspørres, og som er sentral i en rekke yrker innen blant annet kultur- og kommunikasjonsbransjen. For eksempel i og utenfor utdannings-, bibliotek- og kultur- og mediesektoren. 

Studiet er samlingsbasert og nettstøttet. Det er fem obligatoriske samlinger som alle går over to dager på studiested Hamar hvert semester.

Jobbmuligheter

Studiet kvalifiserer til arbeid med digital kommunikasjon i det private næringsliv og i undervisningssammenheng. Du kan jobbe med digital kompetanse og multimodale sjangrer og kulturuttrykk i medie-, kultur- og kommunikasjonssektoren. Studenter som tar dette studiet som en del av en lærerutdanning, kan kvalifisere seg for undervisning innen medie- og kommunikasjonsfag, samt språk- og litteraturfag.

Tidligere studenter har etter endt utdanning fått jobb i videregående skole, eller i biblioteks- og museumssektoren. Vi har også hatt studenter som i dag arbeider som journalister, eller som konsulenter i bedrifter som arbeider med kulturformidling. Noen har fortsatt i en akademisk karriere og underviser på høgskolenivå eller arbeider med en doktorgrad.

Praktisk informasjon

Undervisningen er samlingsbasert med fem obligatoriske samlinger over to dager (onsdager og torsdager) på studiested Hamar hvert semester. Mellom samlingene må studentene regne med omfattende selvstudium, oppgaver og aktivitet på digital læringsplattform. Et heltidsstudium tilsvarer ca. 40 timers arbeidsuke.

Samlingsdatoer for høsten 2022:

  • Onsdag og torsdag i uke 34, 36, 40, 43, 45
 

Søknadsfrist og opptak

20. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

Søknadsportalen åpner 1. februar.

Opptakskravet til studiet er en bachelorgrad eller tilsvarende utdanning med en fordypning på minst 80 studiepoeng innen språk, litteratur eller medie- og kommunikasjonsfag.

Det gjøres løpende opptak av kvalifiserte søkere til antall studieplasser er fylt opp.

Les mer om søknad og opptak

Søk riktig

I søknadsweb er hver fordypning og progresjon (heltid/delitd) presentert som eget søknadsalternativ

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Utveksling

Internasjonal erfaring og kompetanse er viktig, spennende og gir i tillegg fordeler i arbeidsmarkedet. 

Studiemodellen legger ikke opp til ordinær utveksling, men datainnsamling eller feltarbeid for masteroppgaven kan organiseres i utlandet. 

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.


Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med Fakultet for lærerutdanninger og pedagogikk.
 

Bilde av Heidi Anine Larsen Skjefstadmoen
Studieveileder

Bilde av Ida Jahr
Studieprogramansvarlig