Ledelse av krise- og beredskapsarbeid i vannbransjen
Vi tilbyr nett- og samlingsbasert videreutdanning til deg som har tilknytning til vann- og avløpsbransjen. Studiet gir deg kompetanse innen ledelse av beredskap og krisehåndtering, med spesiell vekt på problemstillinger og perspektiver som er relevant for vann og avløp i Norge.
Det er fortsatt ledige studieplasser, søknadsfrist 8.08.
- Studiested
- Hamar
- Studiet varer
- 1 år
- Studieform
- Deltid og Samlingsbasert
- Studiepoeng
- 30
- Undervisningsspråk
- NO
- Oppstart
- September
- Pris
- Semesteravgift og kursavgift
- Søknadsfrist
- 8. aug. 2022
Om deltidsstudiet
Ledelse av krise- og beredskapsarbeid i vannbransjen er utviklet og i samarbeid med Norsk Vann, Drammen kommune Vann og avløp og Nedre Romerike vann og avløpsselskap
Studiet er et påbyggingsstudium til Beredskap- og krisehåndtering i vannbransjen, og beregnet for deg som har tekniske, administrative eller ledende oppgaver knyttet til vann og avløp.
Studiet skal gi kompetanse innen ledelse av beredskap og krisehåndtering med spesiell vekt på problemstillinger og perspektiver som er relevant for vann og avløp i Norge. Studiet omfatter blant annet operativ psykologi, beredskapsledelse, etiske spørsmål, og utfordringer knyttet til samhandling mellom infrastruktur og sektorer av relevans for vannforsyningen. I likhet med grunnstudiet vil studiet vil være spesielt fokusert på organisasjon, ledelse og administrative utfordringer, og i mindre grad teknikk.
Studiet er skreddersydd for ansatte i VA-bransjen; ledelse, beredskapsansvarlige, vaktledere, kommunikasjonsansvarlige, og ansatte med ansvar for rådgivning eller beredskap på overordnet nivå i kommunene.
Vi tar forbehold om nok deltakere for at studiet kan tilbys.
Innhold:
Studiet består av emnet Krise- og beredskapsledelse i første semester og emnet Krisehåndtering i komplekse organisasjoner i andre semester.
Jobbmuligheter
For VA-bransjen er det nødvendig med kompetanse innen ledelse av beredskap og krisehåndtering. Studiet er relevant for ledere og nøkkelpersoner i både offentlige og private virksomheter, men også beregnet for deg som har tekniske, administrative eller ledende oppgaver knyttet til vann og avløp.
Studiet gir deg kompetanse innen ledelse av beredskap og krisehåndtering, med spesiell vekt på problemstillinger og perspektiver som er relevant for vann og avløp i Norge.
Ved fullført studium kan du blant annet utføre arbeid knyttet til helse, miljø og sikkerhet innen vannbransjen. Du vil kunne kommunisere om faglige problemstillinger, analyser og konklusjoner med ulike aktører, samt planlegge, gjennomføre og evaluere øvelser som er relevante for arbeidet med beredskap og kriseledelse i vannbransjen.
Samlingsdatoer
Det er 4 samlinger pr semester, totalt 8 i hele studieåret. Samlingene er av 2 dagers varighet. 50% av samlingene vil være fysiske, studiested Hamar. De resterende samlingene gis digitalt, dvs at det ikke er fysisk oppmøte. Vi har dette som utgangspunkt, med forbehold om mindre endringer. Det er ikke oppmøteplikt på samlingene, men du får størst utbytte av studiet ved å møte opp og treffe forelesere og medstudenter.
Samlingsdatoer høst 2022 (med forbehold om endringer):
Samling 1: 13.-14. september, hele dager. Fysisk samling på Campus Hamar. Tirsdag: rom 113 i Biohus 3. Onsdag rom C064.
Samling 2: 18.- 19.oktober, hele dager. Digital samling.
Samling 3: 8.-9. november, hele dager. Digital samling.
Samling 4: 6.-7. desember, hele dager. Fysisk samling på Campus Hamar. Rom 105 i Biohus 2.
Søknadsfrist og opptak
Du trenger generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå for å bli tatt opp i dette studieprogrammet.
I tillegg må du ha tatt grunnutdanningen Beredskap og krisehåndtering i vannbransjen eller tilsvarende.
Slik søker du
Trykk på knapp "Søk studiet", logg inn, velg "Betaling og oppdrag", velg "Handelshøgskolen - Fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap vår 2022", trykk på liten pil ved siden av "Velg fra liste", da finner du dette studiet med nummer 7064.
Hva koster det?
Studieavgift: kr. 34 700,-
Du betaler også selv for pensumlitteratur, reise og opphold i tillegg til semesteravgift. Mer om semesteravgift.
Studieplaner og emner
I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.
Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.
Videre utdanningsmuligheter
Studiet kan, etter nærmere kriterier, inngå i en sammensatt bachelorgrad ved Høgskolen i Innlandet.
Du kan også være interessert i
Vil du motta informasjon om studier hos oss?
Meld deg på nyhetsbrevet vårtTa kontakt
Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.
Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med EVU Handelshøgskolen Innlandet på evu.hhs@inn.no eller en av våre ansatte: