Kurs i ammeveiledning

Kurset tilbys nett- og samlingsbasert, og gir deg kompetanse til å gjennomføre en optimal ammeveiledning. 

Studiested
Oslo universitetssykehus, Rikshospitalet og Oslo
Studiet varer
1 år
Studieform
Samlingsbasert
Studiepoeng
Ingen studiepoeng
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Kursavgift
Søknadsfrist
15. apr. 2022

Om kurset

Kurs i ammeveiledning tilbys som en nett- og samlingsbasert etterutdanning til barnepleiere og hjelpepleiere. Kurset vil gi en omfattende teoretisk kunnskap om morsmelk og hele ammeprosessen, og gir helsepersonell kompetanse til å gjennomføre en optimal ammeveiledning under hele ammeperioden. Kurset vil styrke kompetansen og tilbudet i helsesektoren for å fremme vellykket amming, og en forskningsbasert kunnskap om morsmelk og amming.

Det tilbys 2 samlinger à 2 dager i tillegg til studieoppgavene og læringsmateriellet som tilrettelegges på læringsplattformen Canvas. I kurset er det 8 obligatoriske oppgaver. Disse må være levert og bestått for å kunne levere avsluttende fordypningsoppgave. Kursdeltakeren må også ha besvart og fått godkjent 4 tester.

Søknadsfrist og opptak

Kurset er åpent for søking mellom 15.februar og 15.april.

Opptakskrav

Du må dokumentere barnepleier-, hjelpepleier- eller helsefagarbeiderutdanning, og må i løpet av de siste ti år ha minimum fire års erfaring fra praksissted med daglig kontakt med ammende. Fra denne praksisen skal det foreligge attestasjon for minimum 500 timer praktisk ammeveiledning.

Hva koster det?

4200 kroner + kursavgift til Nasjonal kompetansetjeneste for amming på kroner 6750 kroner. 

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Dette studiet tilhører: Fakultet for helse- og sosialvitenskap

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med faglig ansvarlig hos Nasjonalt kompetansetjeneste for amming på tgreve.nka@gmail.com 

Du kan også ta kontakt med:

Studieveileder