Innføring i bedriftsøkonomi og regnskap

Ønsker du å starte og drive din egen bedrift? Lurer du på hvordan du kan drive lønnsomt eller bare ønsker en dypere innsikt i hvordan du kan analysere ditt regnskap? Da passer dette studiet for deg.

Studiested
Nettstudie
Studiet varer
0,5 år
Studieform
Deltid
Studiepoeng
7,5
NO
Oktober (Tilbys ikke 2022)
Semesteravgift

Om utdanningen

Studiet består av enkeltemnet: Innføring i bedriftsøkonomi og regnskap.

Du vil få en innføring i bedriftsøkonomi og regnskap for ikke-økonomer. Studiet gir deg blant annet en innføring i kostnadsbegreper, ulike måter å kalkulere priser på, budsjettering og hvordan et regnskap er bygd opp, samt grunnleggende forståelse for regnskapstall og hvordan regnskap kan analyseres.

Studiet er finansiert av Kompetanse Norge og henvender seg særlig til nyutdannede, unge uten mye jobberfaring, og ledige og permitterte. Etter påmelding vil du bli bedt om å fylle ut et skjema med spørsmål om arbeidsstatus.

Praktisk informasjon

For å komme i gang med studier så raskt som mulig er det viktig at du som får tilbud om studieplass takker ja til studieplass, betaler semesteravgift og semesterregistrerer deg så fort som mulig.

Antall studieplasser: 40

Forelesninger i Canvas

Studiet er langt opp etter selvstendig arbeid med pensum og oppgaver. Digitale læringsressurser gjøres tilgjengelig i læringsplattformen Canvas, hvor du til enhver tid har tilgang til alle forelesninger. Fagstoff og oppgaver knyttet til pensum og forelesningsvideoer ligger tilgjengelig med en gang du er semesterregistrerert. Du kan logge inn på eller laste ned Canvas appen og se forelesningsvideoene når det passer deg, og bestemmer selv egen progresjon frem mot eksamen.

Programvare: Word og Excel. Studentene kan laste ned Office365 gratis etter å ha betalt semesteravgift og semesterregistrert seg.

Spørsmål og svar på Snapmentor

I dette studiet vil du få tilgang på tjenesten Snapmentor. Dette er et digitalt verktøy for spørsmål og svar rundt innhold i studiet. Tjenesten er bemannet av fagpersoner ved flere av HINNs undervisningssteder som gjør at du alltid får rask og god hjelp.

Webinarer på dagtid og på kveldstid

Webinarene er den beste anledningen for å få hjelp med oppgaveløsning og for å få repetert pensum. Hvert webinar tilbys to ganger pr uke, hvor ett avholdes på dagtid og ett på kveldstid. Du er velkommen til å delta på webinarer enten på dagtid eller på kveldstid, eller begge deler, etter hva som passer deg.

Timeplan/webinarer
Modul 1
Webinar: Bedriftens regnskap

Onsdag 6.10 (kveld) 17:00-20:00

Torsdag 7. 10 (dag): 09:00 -12:00

Modul 2
Webinar: Analyse av regnskapet og bedriftens kostnader og inntekter.

Onsdag 13.10 (kveld) 17:00-20:00

Torsdag 14.10 (dag): 09:00 -12:00

Modul 3
Webinar: Prissetting og kalkyler og budsjett

Onsdag 20.10 (kveld) 17:00-20:00

Torsdag 21.10 (dag): 09:00 -12:00

Modul 4
Webinar: Analyser før man investerer og finansiering.

Onsdag 3. 11 (kveld) 17:00-20:00

Torsdag 4. 11 (dag): 09:00 -12:00

Modul 5
Webinar: Oppsummering og tidligere eksamensoppgaver.
Gjesteforelesning «Hvordan lykkes som grunder?»

Onsdag 10. 11 (kveld) 17:00-20:00

Torsdag 11. 11 (dag): 09:00 -12:00

Skriftlig individuell hjemmesaken på 4 timer.

Søknadsfrist og opptak

Studiet tilbys ikke 2022

Les mer om søknad og opptak

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.
Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med Handelshøgskolen Innlandet på handelshogskolen@inn.no eller telefon 62 43 05 10, eller noen av våre ansatte:

Bilde av Marianne Sveen
Studieveileder