Digital sikkerhetskultur
Studiet gir deg kunnskap om cyber-/informasjonssikkerhet, og du vil lærer å forstå, vurdere og utvikle en digital sikkerhetskultur i egen virksomhet.
- Studiested
- Lillehammer
- Studieform
- Deltid, Samlingsbasert og Nettbasert
- Studiepoeng
- 15
- Undervisningsspråk
- NO
- Oppstart
- September
- Pris
- Semesteravgift og kursavgift
- Søknadsfrist
- 15. mai 2022
Om studiet
Digitale medier har revolusjonert måten vi kommuniserer og deler informasjon på, og virksomhets verdier er i stor grad koblet til informasjon som lagres digitalt.
Opplysninger om brukere, kunder, produkter, forretningsplaner og –ideer, økonomisystemer og andre forretningskritiske opplysninger ligger kun et tastetrykk unna.
Dersom informasjonssikkerheten ikke tas på alvor kan informasjonen komme i uønskede hender og true både viksomheten og dens kunder. Virksomheter må derfor bygge en god sikkerhetskultur, hvor ledelse og ansatte har kjennskap til mulige trusler, og kunnskap om hvordan de kan bidra til å sikre virksomhetens verdier.
Studiet er relevant for deg som trenger økt kompetanse innen cyber-/informasjonssikkerhet, sikkerhetsledelse og risikostyring, menneskelige faktorer knyttet til dette, organisasjonslæring og utvikling, og utvikling av en digital sikkerhetskultur. Det er aktuelt for deg som er aktør i privat og offentlig sektor med cyber-/informasjonssikkerhet og organisasjonsutvikling som ansvars- og interessefelt, eller leder som forvalter IKT-systemer, systemeier, innkjøper eller med en ansvar for å ivareta en virksomhets informasjon.
Studiet består av ett emne av 15 studiepoeng og består av 2 hovedtema:
Cybersikkerhet
1. Innføring i cybersikkerhet
2. Sikkerhetsledelse og risikostyring
3. Den menneskelige faktoren
Digital sikkerhetskultur
1. Kultur og kommunikasjon i organisasjoner
2. Organisasjonslæring for atferdsendring
3. Utvikling av digital sikkerhetskultur
Studiet er utviklet i samarbeid med Norsk senter for informasjonssikring.
Forbehold om igangsetting ved mindre enn 20 studenter
Jobbmuligheter
Etter endt studie skal du kunne vurdere, utvikle og ivareta en solid digital sikkerhetskultur, samt kommunisere betydningen av å utvikle og ivareta digital sikkerhetskultur i egen virksomhet.
Du vil blant annet kunne forstå trusselbildet i forhold til hva ansatte og bedrifter er utsatt for, analysere relevante problemstillinger knyttet til informasjonsbehandling, virksomhetsprosesser og industriprosesser, samt lære opp egne ansatte innen temaet.
Samlingsdatoer
Samlingsdatoer: (med forbehold)
- 1. samling 20.-21. september
- 2. samling 17. januar 2023
Det gjennomføres 2 fysiske samlinger ved studiested Lillehammer, i kombinasjon med et nettbasert læringsmiljø i periodene mellom samlingene.
Studiet har et egenutviklet nettsted som er plattform for faginnhold, informasjon, kommunikasjon og veiledning under hele studieløpet.
Det er valgfritt om du ønsker å ta eksamen eller ikke.
Bestått eksamen gir 15 studiepoeng. De som ikke ønsker å ta eksamen får kursbevis etter fullført kurs.
Søknadsfrist og opptak
Du trenger generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå for å bli tatt opp i dette studieprogrammet.
Slik søker du
Studiet ligger søkbart under «Betalings- og oppdragsstudier: Handelshøgskolen - Fakultet for økonomi og samf.vitenskap høst 2022»
Hva koster det?
Studieavgift: kr. 19.500.-
I tillegg kommer semesteravgift og kostnader til litteratur. Mer om semesteravgift.
Studieplaner og emner
I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.
Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.
Du kan også være interessert i
Vil du motta informasjon om studier hos oss?
Meld deg på nyhetsbrevet vårtTa kontakt
Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.
Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med Handelshøgskolen Innlandet på handelshogskolen@inn.no eller telefon 62 43 05 10, eller noen av våre ansatte: