Beslutninger og tiltak i barnevernet
Denne videreutdanningen passer for deg som enten arbeider i den kommunale barneverntjenesten, eller har planer om det. Et særlig fokus vil rettes mot arbeid med barn og unge med etnisk minoritetsbakgrunn.
- Studiested
- Lillehammer
- Studiet varer
- 1 år
- Studieform
- Deltid
- Studiepoeng
- 30
- Undervisningsspråk
- NO
- Oppstart
- August
- Pris
- Semesteravgift
- Søknadsfrist
- 1. aug. 2022
Om utdanningen
Beslutningsprosesser og tiltaksarbeid utøves av profesjonelle yrkesutøvere i barnevernstjenesten på kommunalt nivå, i samarbeid med andre deler av det kommunale og statlige tjenesteapparatet. I dette emnet er fokus på barnevernstjenestens arbeid fra de mottar en bekymringsmelding om et barn, gjennomfører en barnevernsundersøkelse og iverksetter tiltak i forhold til barnet og familien. Både undersøkelses- og tiltaksarbeid gjøres i nært samarbeid med barn og deres familier, deres nettverk og andre samarbeidspartnere.
Barnevernsarbeid er et komplekst fagfelt og i emnet legges det vekt på det vitenskapsteoretiske, verdimessige og etiske grunnlaget for å forstå sammenhengen mellom problem- og løsningsforståelse, og hvilken faglig tilnærming som vil være hensiktsmessig. Det verdimessige utgangspunktet er at barnet har rett til forsvarlig omsorg og beskyttelse, og at barnet har rett til nødvendige tjenester og tiltak fra barnevernet. Hvis det er mulig skal barnet få hjelp i egen familie og i lokalmiljøet. Det er fokus på barnets rett til medvirkning, og på anerkjennende kommunikasjon og samhandling, hvor målet er å styrke barns og unges omsorg og trygghet. Det vil bli lagt vekt på en helhetstenkning omkring barnet og familien, der ivaretagelse av barnets behov står i sentrum.
Sentrale tilnærminger knyttet til beslutningsprosesser og tiltaksarbeid vil bli problematisert, og dilemmaer og praksiserfaringer knyttet til fagutøvelsen vil bli gjenstand for analytisk, etisk og kritisk refleksjon. Et særlig fokus vil rettes mot arbeid med barn og unge med etnisk minoritetsbakgrunn. Emnet skal videreutvikle studentenes samlede og helhetlige profesjonelle kompetanse og handlingskompetanse i beslutnings- og tiltaksarbeid med barn og unge og deres familier. Dette gjelder både som enkeltpersoner og som praksisfellesskap på tvers av etater og enheter.
Samlinger 2021/2022
Videreutdanningen er organisert med 6 samlinger i løpet av studiet. Det vil være 3 samlinger på høsten og 3 på våren.
2021
Uke 35: 30, 31 august og 1. september
Uke 42: 18-19 oktober
Uke 49: 6 og 7. desember
2022
Uke 2: 13. og 14. januar
Uke 10: 10. og 11. mars
Uke 16: 20.,21., og 22.april
Søknadsfrist og opptak
20. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.
Søknadsportalen åpner 1. februar.
Opptakskrav er bachelorgrad i barnevern, vernepleie, sosialt arbeid eller velferdsfag. Annen fullført høyere utdanning av minimum tre års omfang med relevant tilleggsutdanning eller arbeidserfaring innen helse- og sosialfag vurderes individuelt. Dette gjelder for eksempel sykepleie, fysioterapi, ergoterapi, grunnskolelærer, barnehagelærer, utdanning innen pedagogikk, psykologi eller relevante samfunnsfaglige utdanninger.
Gjennomsnittskarakter må være C eller bedre.
Det gjøres løpende opptak av kvalifiserte søkere til antall studieplasser er fylt opp.
Hva koster det?
Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.
Studieplaner og emner
I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.
Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.
Vil du motta informasjon om studier hos oss?
Meld deg på nyhetsbrevet vårtTa kontakt
Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.
Lurer du på noe om studier tilknyttet HSV-fakultetet på Lillehammer kan du ta kontakt med studieadministrasjonen på hsv-studieadm-l@inn.no
Du kan også ta kontakt med: