Bachelor in Music Business - Management

Vil du være hjernen bak suksessene i musikkbransjen? Her lærer du bransjeforståelse og vil knytte kontakter. Gjennom internship får du verdifull erfaring.

Studiested
Rena
Studiet varer
3 år
Studieform
Heltid
Studiepoeng
180
Undervisningsspråk
NO + ENG
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Ordinær søknadsfrist
20. apr. 2022

Om utdanningen

Bachelor i Music Business - Management er det eneste studiet på bachelornivå i Norge innen ledelsesfag for musikkindustrien. 

Studiet består av spesialemner som omhandler musikk og musikkbransjen, samt emner innen markedsføring, økonomi, ledelsesfag og kontrakts- og opphavsrett. Denne kunnskapen er viktig for å forstå bransjens helhet, dynamikk og får å kunne bidra til god forretningsmessig utvikling innenfor bransjen. Dette er er etterspurt kompetanse i musikkindustrien, men også relevant innen andre bransjer.

Handelshøgskolen Innlandet har et omfattende samarbeid med musikkbransjen, og gjennom studiet vil du møte viktige personer i bransjen, både i undervisning og andre sammenhenger. Vi samarbeider med de fleste bedrifter i bransjen, som for eksempel:

  • Universal Music
  • Sony Music
  • Warner Music
  • BY:LARM
  • Music Norway

Du har mulighet til å til å gjennomføre en ekstern praksis i studietiden hos en etablert bedrift i bransjen, samt reise på utveksling ved en utenlandsk utdanningsinstitusjon. I tillegg har foreleserne i musikkfagene en aktiv rolle i musikkbransjen. Dette gir deg gode muligheter for å bygge et godt nettverk og knytte kontakter for videre karriere.

Jobbmuligheter

Gjennom studiet vil du få mulighet til å møte og ta del i en spennende bransje i stor utvikling, og du kan jobbe som artistmanager, produktsjef i plateselskap, arrangør og business developer, eller andre jobber som omhandler markedsføring, booking og promotering.

Våre tidligere studenter har blant annet blitt rekruttert til stillinger som digital manager, Artists and Repertoire (A&R) medarbeider, men også innen økonomi i platebransjen, digital markedsføring, produksjon av eventer og konserter, og promotering.

 

Søknadsfrist og opptak

20. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Søknadsportalen åpner 1. februar.

Du trenger generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå for å bli tatt opp i dette studieprogrammet.

Les mer om søknad og opptak

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Praksis

Du kan velge ekstern praksis som et valgemne i 5-6 semester. I samarbeid med musikkbransjen vil du få mulighet til en praksisperiode på minimum 3 måneder hos etablerte bedrifter i bransjen. 

Eksempler på utplasseringsbedrifter er: Sony Music, Warner Music, Universal, Ifpi, Phonofile, Indie Records & Distribution, ByLarm, Cosmos, Up Front Artist og Made.

Utplassering er ikke en obligatorisk del av studiet, men en god anledning til å bli kjent i musikkbransjen. Du får både satt den teoretiske opplæringen i en praktisk ramme, og bygget et nettverk med etablerte aktører i bransjer.

Utveksling

Som student har du en unik mulighet til å reise på utveksling 4 semester.

Et utvekslingsopphold vil gi deg internasjonal erfaring og kompetanse, som øker dine sjanser i arbeidsmarkedet. Du får muligheten til å bygge et internasjonalt nettverk som du vil kunne bruke i jobbsammenheng senere i livet. I tillegg vil et studieopphold i utlandet gi deg minner for livet, og vil med andre ord øke utbyttet av utdanningen din på flere nivåer: faglig, karrieremessig, sosialt og personlig.

Vi samarbeider og har utvekslingsavtaler med flere utenlandske utdanningsinstitusjoner, eksempelvis: 

  • The Clive Davis Institute ved New York University
  • Belmont University i Nashville,
  • Middle Tennessee State University i Nashville 
  • Musicians Institute i LA
  • Queensland University of Technology i byen Brisbane i Australia

Gå til vårt destinasjonssøk for å se dine muligheter.  

Videre utdanningsmuligheter

Studiet kvalifiserer for videre opptak hos oss til master i økonomi og ledelse med spesialisering markedsføringsledelse og master i offentlig ledelse og styring, samt andre masternivå i både inn- og utland. 

Anbefalt utstyr

Det praktiske arbeidet i studiet baserer seg i stor grad på individuelle produksjoner og innleveringer, og det er derfor viktig at du anskaffer en egen laptop. Undervisningen vil foregå i Logic Pro X, da denne softwaren inneholder en bred startpakke med lyder og prosessorer. Har du allerede god kjennskap til et annet program, som Ableton eller FL Studio, kan du også velge å benytte dette.

All undervisning og veiledning vil foregå på Mac og i programmene Logic. Du vil også få tilgang til Høgskolens egen videoserie som ressurs for å enklere kunne lære og ta i bruk programvarene på studiet.

Følgende utstyr anbefales og må være på plass til første forelsesning i Lydproduksjon 1:

For deg som skal fokusere på låtskriving, recording og hovedsaklig enkle produksjoner: 

Apple MacBook Pro 13"  
Minst: 2,3 GHz Dual Core Intel Core i5
8 GB minne og 256 GB lagringsplass.
(De fleste modeller etter 2016 vil fungere)

For deg som skal fokusere på musikkproduksjon og lage store produksjoner eller spille inn band:

Apple MacBook Pro 15’’
Minst: Intel Core i9 octa core prosessor, 2,4 GHz
16GB RAM og 1024 GB SSD 
(De fleste modeller etter 2019 vil fungere) 

Du må også ha hodetelefoner med ledning: 
Vi anbefaler Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm eller Beyerdynamic DT 880

Apple opererer med egne «utdanningspriser», så det kan være greit å kjøpe deres produkter i Apple Store, Eplehuset, Humac, men sjekk gjerne priser hos Elkjøp og Power også. 

Studenthistorier

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.
Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med Handelshøgskolen Innlandet på handelshogskolen@inn.no eller telefon 62 43 05 10, eller noen av våre ansatte:

Bilde av Camilla Heier Haukåssveen
Studieveileder

Bilde av Jonas Bjälesjö
Studieprogramansvarlig