Bachelor i sykepleie - Tynset

Ønsker du å studere sykepleie på deltid? Dette samlingsbaserte studiet på Tynset passer for deg som vil kombinere jobb med studier, der du lærer om ivaretagelse av pasienters grunnleggende behov.

Studiested
Tynset og Elverum
Studiet varer
4 år
Studieform
Deltid
Studiepoeng
180
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Ordinær søknadsfrist
15. apr. 2024

Om utdanningen

Studiet gir deg muligheten til å ta en bachelorgrad i sykepleie på deltid over fire år. Studiet er samlingsbasert, med både fysiske samlinger på Tynset Studie- og høgskolesenter og digitale samlinger.

Forelesninger vil i hovedsak gjennomføres som videooverføring fra studiested Elverum til høgskolesenteret i Tynset. Det er ansatt egne lærere i regionen.

Pleie, omsorg og behandling er sykepleierens kjernekompetanse. På studiet lærer du å gi sykepleie til mennesker i alle aldersgrupper med komplekse og sammensatte sykdomsbilder. Dette for å kunne ivareta pasienters grunnleggende behov, for å fremme helse, forebygge og behandle sykdom, lindre lidelse og sikre en verdig død. 

Teori og praksis er jevnt fordelt på studiet. Deler av undervisningen foregår i HINNs øvingsavdeling der du lærer grunnleggende, kunnskapsbaserte sykepleieferdigheter som forbereder deg på møter med pasienter og pårørende i klinisk praksis.

Studiet krever struktur, planlegging og disiplin i hverdagen. Dersom du har et arbeidsforhold må det påregnes redusert stilling i studietiden og permisjon i praksisperiodene. 

Jobbmuligheter

Etter fullført studium blir du autorisert sykepleier med gode kunnskaper, ferdigheter, holdninger, skikkethet og respekt for mennesker. Du er som sykepleier kvalifisert til et stort mangfold av jobbmuligheter i alle felt av helsetjenesten, både i og utenfor institusjoner, i offentlig og privat sektor, nasjonalt og internasjonalt. 

Du vil etter fullført grad også være kvalifisert til klinisk forsknings- og utviklingsarbeid, sikre kvalitetsutvikling og ha ansvar for å organisere og lede sykepleietjenesten på ulike nivåer.

Om samlingene

Studiet er samlingsbasert og går over fire år, basert på fleksible undervisningsmetoder, med både digitale samlinger og fysiske samlinger på studiested Elverum hvert semester.

De digitale samlingene vil bestå av forelesninger, gruppearbeid og veiledning. På samlingene på studiestedet vil det være praktiske øvelser i øvingsavdelingen, undervisning, veiledning og gruppearbeid. Mellom samlingene vil studiet omfatte skriftlige oppgaver, tester, innleveringer og selvstudier.

Studiet blir gjennomført med en gjennomsnittlig arbeidsinnsats på 75 prosent sammenlignet med et fulltidsstudium. Alle praksisperiodene vil være på fulltid.

Fem av åtte semestre vil inneholde en praksisperiode.

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Opptakskravet er  generell studiekompetanse og i tillegg må alle søkere dokumentere:

  • gjennomsnittskarakteren 3 eller bedre i norsk (393 timer) og
  • gjennomsnittskarakteren 3 eller bedre i matematikk (224 timer)

Du dekker karakterkravet i matematikk hvis du har bestått ett av følgende programfag: S1, S2, R1 eller R2.

Dette kravet gjelder også realkompetansesøkere

Les mer om realkompetanse her

Attester

Studiet krever følgende attester: Medisinsk attest og Politiattest. Du får mer informasjon om krav til attest når du får svar på søknaden din.

Les om politiattest her

Poenggrenser 2023

Ordinær kvote: Alle kvalifiserte
Kvote for førstegangsvitnemål: Alle kvalifiserte
Kvoter og poenggrenser kan du lese om her

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Praksis

I løpet av studiet skal du gjennomføre minimum 50 ukers varierte praksisstudier i spesialisthelsetjeneste og kommunehelsetjeneste. Praksisperiodene innbefatter områder som eldreomsorg og geriatri, medisin og kirurgi, psykisk helsearbeid og hjemmebasert omsorg. Totalt fem praksisperioder. I tillegg vil studiestedets øvingsavdeling benyttes til ferdighetstrening, forberedelser til og refleksjon over praksisstudier. 

Det er høgskolen som fordeler og disponerer praksisplasser i tidligere Hedmark fylke. I praksisstudier påregnes gjennomsnittlig tilstedeværelse til minimum tretti timer/uke, og det kreves minst nitti prosent oppmøte. For dette studiet kan praksis i kommunehelsetjenesten avvikles innenfor kommunene i fjellregionen. Det må påregnes utgifter i forbindelse med praksisstudier.

Deler av praksisstudiet kan gjennomføres i utlandet som et utvekslingsopphold.

Les mer om praksis i helse- og sosialutdanningene våre her.

Vil du lese mer om hvordan det er å være ute i praksis? Les bloggen Givepraksis her.

Utveksling

Som sykepleiestudent på HINN kan du søke om utvekslingsopphold ved høgskolens samarbeidspartnere i Norden, med mulighet for å gjennomføre en av praksisperiodene dine i et av de nordiske landene. 

Et utvekslingsopphold gir deg en opplevelse for livet, samtidig som du får et annet faglig perspektiv inn i din sykepleierutdanning. Ta kontakt med internasjonal koordinator på ditt studiested for mer informasjon.

Videre utdanningsmuligheter

Etter fullført bachelor i sykepleie kan du spesialisere deg innen blant annet kreftsykepleie, i anestesi-, intensiv- eller operasjonssykepleie, barnesykepleie, psykisk helsearbeid, eldreomsorg, administrasjon og ledelse og til helsesykepleier. 

Med fullført bachelor i sykepleie kan du søke direkte på master i folkehelsevitenskap og master i avansert klinisk allmennsykepleie ved HINN. 

Samtlige videreutdanningstilbud hos oss som er rettet mot studenter med fullført bachelor i sykepleie finner du her.

Dette studiet tilhører: Fakultet for helse- og sosialvitenskap

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

For andre spørsmål om dette studiet kan du ta kontakt med studieadministrasjonen på postmottak-hsv@inn.no, eller ta kontakt med noen av våre ansatte.

Bilde av Grete Marie Brekke
Studieprogramansvarlig
Bilde av Line Hov
Studieveileder