Bachelor i sykepleie - heltid
Er du på utkikk etter et allsidig yrke og et stort jobbmarked? Pleie av syke og skadde pasienter er sentrale tema på studiet som inkluderer 50 uker i praksis.
- Studiested
- Elverum
- Studiet varer
- 3 år
- Studieform
- Heltid
- Studiepoeng
- 180
- Undervisningsspråk
- NO
- Oppstart
- August
- Pris
- Semesteravgift
- Ordinær søknadsfrist
- 20. apr. 2022
Om utdanningen
Pleie, omsorg og behandling er sykepleierens kjernekompetanse. På studiet lærer du å gi sykepleie til mennesker i alle aldersgrupper med komplekse og sammensatte sykdomsbilder. Dette for å kunne ivareta pasienters grunnleggende behov, for å fremme helse, forebygge og behandle sykdom, lindre lidelse og sikre en verdig død.
Utdanningen består av en jevn fordeling mellom teoretiske og praktiske studier. Deler av undervisningen foregår i høgskolens øvingsavdeling. Der lærer du grunnleggende, kunnskapsbaserte sykepleieferdigheter som forbereder deg på møte med pasienter og pårørende i klinisk praksis.
Jobbmuligheter
Etter fullført utdanning blir du autorisert sykepleier med gode kunnskaper, ferdigheter, holdninger, skikkethet og respekt for mennesker. Du har som sykepleier tilgang til et mangfold av jobbmuligheter i alle felt av helsetjenesten, både i og utenfor institusjoner, i offentlig og privat sektor, nasjonalt og internasjonalt.
I tillegg vil du kunne bidra til klinisk forsknings- og utviklingsarbeid, sikre kvalitetsutvikling og ha ansvar for å organisere og lede sykepleietjenesten på ulike nivåer.
Søknadsfrist og opptak
20. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.
1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.
Søknadsportalen åpner 1. februar.
Du trenger generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå for å bli tatt opp i dette studieprogrammet.
I tillegg må du dokumentere gjennomsnittskarakter 3 eller bedre i norsk (393 timer) og gjennomsnittskarakter 3 eller bedre i matematikk (224 timer). Du dekker også karakterkravet i matematikk hvis du har bestått ett av følgende programfag: S1, S2, R1 eller R2.
Dette kravet gjelder også realkompetansesøkere
Attester
Studiet krever følgende attester: Medisinattest og politiattest. Du får mer informasjon om krav til attest når du får svar på søknaden din.
Poenggrenser 2021
Ordinær kvote: 46
Kvote for førstegangsvitnemål: 40
Kvoter og poenggrenser kan du lese om her
Hva koster det?
Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.
Studieplaner og emner
I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.
Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.
Praksis
I løpet av studiet skal du gjennomføre minimum 50 uker med varierte praksisstudier i spesialisthelsetjeneste og kommunehelsetjeneste. Praksisperiodene innbefatter områder som eldreomsorg og geriatri, medisin og kirurgi, psykisk helsearbeid og hjemmebasert omsorg. Det er totalt fem praksisperioder.
I tillegg vil inntil 10 uker benyttes i studiestedets øvingsavdeling til ferdighetstrening, forberedelser til og refleksjon over praksisstudier.
Det er høgskolen som fordeler praksisplasser og disponerer praksisplasser i tidligere Hedmark fylke. I praksisstudier påregnes gjennomsnittlig tilstedeværelse til minimum 30 timer/uke, og det kreves minst 90 prosent oppmøte. Det må påregnes utgifter i forbindelse med praksisstudier.
Deler av praksisstudiet kan gjennomføres i utlandet som et utvekslingsopphold.
Vil du lese mer om hvordan det er å være student i praksis? Les bloggen Givepraksis her.
Utveksling
Sykepleierstudenter hos oss har muligheten til å søke om tilrettelagt utvekslingsopphold ved høgskolens samarbeidspartnere internasjonalt. I fjerde semester kan du gjennomføre praksis i Namibia eller ta del i et folkehelseprosjekt i Indonesia.
Du kan også gjennomføre 4. eller 5. semester ved Augustana University i USA. Er du interessert i kortere utvekslingsopphold, kan du søke om å gjennomføre deler av praksisstudiene i Norden.
Et utvekslingsopphold gir en opplevelse for livet, samtidig som du får annet faglig perspektiv inn i din sykepleierutdanning. Ta kontakt med internasjonal koordinator på ditt studiested for mer informasjon.
Videre utdanningsmuligheter
Etter fullført bachelor i sykepleie kan du spesialisere deg blant annet innen eldreomsorg, kreftsykepleie, i anestesi-, intensiv- eller operasjonssykepleie, barnesykepleie, psykisk helsearbeid, administrasjon og ledelse, helsesykepleier, jordmor m.m. I tillegg kan du ta høyere grads utdanninger på master- og PhD nivå.
Med fullført bachelor i sykepleie kan du søke direkte på master i folkehelsevitenskap og master i avansert klinisk sykepleie ved Høgskolen i Innlandet.
Les hva studentene våre mener
-
Et praktisk og givende yrke 19. mai 2021 14:40
Eunike Sofie Tomte Larsen flyttet fra hjemstedet Son i Akershus til Elverum for å begynne på bachelor i sykepleie. Studiestedet og størrelsen på byen var viktig for hennes utdanningsvalg.
Du kan også være interessert i
Vil du motta informasjon om studier hos oss?
Meld deg på nyhetsbrevet vårtTa kontakt
Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.
HSV-fakultetet er tilgjengelig på postmottak-hsv@inn.no og telefon 62 43 00 00 for andre spørsmål.
Du kan også ta kontakt med: