Bachelor i reiselivsledelse

Er du interessert i å arbeide med turisme, attraksjons- og opplevelsesutvikling? Studiet gir deg kunnskap om markedsføring, salg og utvikling av særlig norsk reiseliv og ulike destinasjonsprodukter i en bransje med mye konkurranse.

Studiested
Lillehammer
Studiet varer
3 år
Studieform
Heltid
Studiepoeng
180
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Ordinær søknadsfrist
20. apr. 2022
Et tjuetalls skiturister på topptur i den norske fjellheimen. Snøkledde høye fjell. Skituristene har pause og skiene står oppreist i klynge. Utsikt, og sola skinner med skyer på himmelen.
Foto: Høgskolen i Innlandet

Om utdanningen

Bachelor i reiseliv handler om å skape og markedsføre gode opplevelser, men også det å kunne lede ulike prosjekter, avdelinger og bedrifter i reiselivsnæringen. Du vil derfor få en grundig innføring i sentrale fagdisipliner knyttet til arbeidet med utvikling av konkurransedyktige og bærekraftige attraksjoner og destinasjoner. 

Studiet kombinerer innsikt fra særlig norsk reiselivs-, og opplevelsesproduksjon, men også markedsføring, salg, økonomi og innovasjon/nyskapning.

Reiselivsbransjen har vært gjennom en stor utvikling, og har stor konkurranse på markedet. Kunnskap om utvikling av reiselivsdestinasjoner og reiselivsbedrifter, sammen med kunnskap om markedsføring og salg er derfor svært aktuelt.

Jobbmuligheter

Med en bachelor i reiselivsledelse kvalifiserer du til jobber innen en av verdens raskest voksende næringer, og du kan jobbe både i Norge og internasjonalt. Våre tidligere studenter har blitt rekruttert til destinasjonsselskaper som Nasjonalparkriket reiseliv og Visit Helgeland, turoperatører som Kilroy og BCD Travel, booking- og resepsjonsansvarlige ved ulike hoteller, daglige ledere og prosjektledere.

Stillinger studiet kvalifiserer for:

 • Destinasjonsselskaper (ledelses- og driftsfunksjoner)
 • Turoperatørvirksomhet
 • Markedssjef for attraksjoner/destinasjoner/nasjonalparker
 • Prosjektmedarbeider i offentlig og privat sektor
 • Ledelse og salg av aktivitetstilbud i reiselivet
 • Kurs og konferansemarkedet
 • Produktpakking og salg i reisearrangørvirksomhet,
 • Arbeid med reiselivs- næringsutvikling i fylkeskommuner og primærkommuner,
 • Salg og markedsarbeid i opplevelsesbedrifter og attraksjoner
 • Rådgivningsarbeid
 • Ulike stillinger i overnattingsbedrifter inkl. hotellkjeder,
 • Ulike driftsoppgaver i museumssektoren. 

I tillegg er du også kvalifisert for flere jobber innen markedsarbeid og salg innenfor tjenesteytende sektor generelt. 

 

Søknadsfrist og opptak

20. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Søknadsportalen åpner 1. februar.

Du trenger generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå for å bli tatt opp i dette studieprogrammet.

Les mer om søknad og opptak

Poenggrenser 2021

Ordinær kvote: 33,4
Kvote for førstegangsvitnemål: 28,6
Kvoter og poenggrenser kan du lese om her

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Praksis

Studiet legger vekt på å kombinere teori med praktiske tilnærminger. I flere emner vil en del av aktivitetene på studiet være knyttet til praktiske problemstillinger. I emnet Prosjektledelse skal du gjennomføre prosjekter på vegne av eksterne oppdragsgivere i reiselivsnæringen.

I tredje studieår tilbys et eget praksisemne hvor du kan abeide med oppgaver i en reiselivsvirksomhet i 6 uker.

Utveksling

Som student har du en unik mulighet til å reise på utveksling. Et utvekslingsopphold vil gi deg minner for livet, i tillegg til internasjonal erfaring og kompetanse, som øker dine sjanser i arbeidsmarkedet.

Du kan ta et valgfritt semester i utlandet i 4. semester. Du kan studere hotelledelse (Tyrkia, Kroatia), arrangementsledelse (Nederland), vinstudier (Østerrike, Australia), digital markedsføring (Tyskland) eller spesifikke kulturer (Japan, Peru). Hvis du ønsker andre spesialiseringer, gå til vårt destinasjonssøk for å se dine muligheter.

Videre utdanningsmuligheter

Høgskolen i Innlandet tilbyr flere aktuelle masterutdanninger innenfor økonomi, ledelse og innovasjon, som for eksempel Master i Innovasjon og Master i økonomi og ledelse - spesialisering markedsføringsledelse.

I tillegg kvalifiserer utdanningen til å søke om opptak til masterstudier ved andre høgskoler og universiteter i inn- og utland.

Studenthistorier

 • Kvinne som padler i kajakk. – Folk vil reise mer i Norge i fremtiden 22. juni 2021 15:25

  Våren 2020 ble vår tidligere student Maylinn permittert. Men kort tid etter var hun tilbake og med på å sørge for at rekordmange la ferien til Helgeland.

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.
Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med Handelshøgskolen Innlandet på handelshogskolen@inn.no eller telefon 62 43 05 10, eller noen av våre ansatte:

Bilde av Nina Hafstad
Studieveileder

Bilde av Helene Kvarberg Tolstad
Studieprogramansvarlig