Bachelor i pedagogikk

I denne utdanningen lærer du om hva som er grunnlaget for læring og gode sosiale fellesskap. Som pedagog kan du jobbe med både individer og organisasjoner, og dermed bli en viktig påvirker for utviklingen av samfunnet.

Studiested
Lillehammer
Studiet varer
3 år
Studieform
Heltid
Studiepoeng
180
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Ordinær søknadsfrist
15. apr. 2024
Tre studenter sitter å jobber med laptopene sine oppe. To damer og en mann. Mannen har på blå genser og lue, den ene damen ahr langt mørkt hår, har på briller og turkis genser, den andre damen har blondt hår i sideflette og strikket beige genser.

Om utdanningen

Pedagogikk er både et praktisk og teoretisk fag. Du vil jobbe både selvstendig og i samarbeid med andre i et godt og faglig spennende læringsmiljø. Gjennom bachelorløpet får du en bred innføring i ulike deler av pedagogikkfaget, blant annet spesialpedagogikk, pedagogisk utviklingsarbeid, mediepedagogikk og rådgivning.

Du oppnår en generell pedagogisk kompetanse rettet mot læring og utvikling i et livslangt perspektiv. Utdanningen er relevant for et bredt arbeidsmarked hvor sentrale områder er læring, bærekraftig utdanning, tilrettelegging av opplæring og kompetanseheving, organisasjonslæring og pedagogisk ledelse.

Bachelorstudiet i pedagogikk er ikke rettet mot et spesifikt yrke som barnehagelærer eller lærer.

 

Jobbmuligheter

Verden preges av rask utvikling. Dette gjenspeiles i arbeidslivet, hvor ledere og medarbeidere stadig må løse oppgaver på nye måter. Denne utviklingen har derfor bruk for pedagoger som har kompetanse på læringsprosesser, utvikling og tilrettelegging av opplæring. Pedagoger er altså viktige bidragsytere som påvirker samfunnsutviklingen gjennom pedagogisk arbeid både med enkeltindivider og organisasjoner. 

Noen eksempler på en pedagogs arbeidsoppgaver:

  • Tilrettelegging av opplæring og kompetanseheving: Arbeidsområder rettet mot kurs- og opplæring, og utvikling av læringsressurser for barn, unge og voksne.
  • Barn og unge: Pedagogisk arbeid som veiledning og rådgivning i institusjoner og organisasjoner hvor barn og unge er deltakere, som for eksempel skolefritidsordning, fritidsklubber, frivillige organisasjoner, museer, medier og idrett.
  • Pedagogisk ledelse og kunnskapsutvikling: Planlegging, gjennomføring og evaluering av utviklingsarbeid i offentlig og privat sektor.

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Opptakskravet er  generell studiekompetanse eller opptak på bakgrunn av realkompetanse

Søkere som har gjennomført årsstudium i pedagogikk ved Høgskolen i Innlandet kan søke opptak direkte til andre studieår via Lokalt opptak.

 

Opptaksprøver og spesielle krav

Ingen

 

Poenggrenser 2023

Ordinær kvote: Alle kvalifiserte
Kvote for førstegangsvitnemål: Alle kvalifiserte
Kvoter og poenggrenser kan du lese om her

Hva koster det?

Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Utveksling

Internasjonalisering er stadig viktigere. Som student på dette studiet, vil du tidlig møte internasjonale perspektiver relatert til fagets egenart og innholdet i de enkelte emnene. I tillegg kan du møte gjesteforelesere, arbeidskrav med internasjonale/globale perspektiver og pensumlitteratur på engelsk. I noen emner kan undervisning  foregå på engelsk.

I fjerde semester anbefaler vi deg å ta et studieopphold i utlandet. Du kan velge emner innen pedagogikk ved en av våre partnerinstitusjoner i utlandet. HINN samarbeider med læresteder i hele verden. Kontakt internasjonalt kontor ved fakultetet for veiledning om utveksling. De kan fortelle om aktuelle land og læresteder, hvilke krav som gjelder, hvordan søke, og veilede i spørsmål om lån og stipend fra Lånekassen.

I Europa finnes det også en egen stipendordning som heter Erasmus+, som studenter kan søke på, i tillegg til lånekassestøtte. Stipendet omfatter alle som studerer i et EU-land, samt på Island, i Lichtenstein, Nord-Makedonia, Serbia eller Tyrkia.

Studenter som reiser på utveksling, skal gjennomføre 30 studiepoeng. De fleste læresteder tilbyr fag som undervises på engelsk.

Videre utdanningsmuligheter

Etter fullført bachelorgrad kan du bygge på utdanningen med masterstudier hos oss, for eksempel:

I tillegg kvalifiserer utdanningen til å søke om opptak til masterstudier ved andre høgskoler og universiteter i inn- og utland.

Studiested Lillehammer

Studenthistorier

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav? Kontaktt vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.

Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med:

Bilde av Hanne Bjertnæs
Studieveileder