Bachelor i barnevern
Ønsker du å arbeide med barn, unge og familier i utsatte livssituasjoner? Da kan denne sosialfaglige profesjonsutdanningen som gir yrkestittelen barnevernspedagog passe for deg.
- Studiested
- Lillehammer
- Studiet varer
- 3 år
- Studieform
- Heltid
- Studiepoeng
- 180
- Undervisningsspråk
- NO
- Oppstart
- August
- Pris
- Semesteravgift
- Ordinær søknadsfrist
- 20. apr. 2022
Om utdanningen
Barnevernspedagoger jobber med oppgaver knyttet til oppdragelse, omsorg, læring og behandling, der oppmerksomheten rettes mot barn, unge og familier. Som student vil du lære hvordan du kan bidra i situasjoner der barn er utsatt for omsorgssvikt, vold og sosial utestengning.
Jobbmuligheter
Som barnevernspedagog kan du arbeide innenfor kommunale barneverntjenester, barneverninstitusjoner, barne- og ungdomspsykiatriske institusjoner og rusinstitusjoner. Andre eksempler på yrkesrelevante virksomheter er skoler, barnehager, barn og unges nærmiljø og fritidsarenaer.
Søknadsfrist og opptak
20. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.
1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.
Søknadsportalen åpner 1. februar.
Du trenger generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå for å bli tatt opp i dette studieprogrammet.
Attester
Studiet krever følgende attester: Medisinattest og politiattest. Du får mer informasjon om krav til attest når du får svar på søknaden din.
Poenggrenser 2021
Ordinær kvote: 46,9
Kvote for førstegangsvitnemål: 41,8
Kvoter og poenggrenser kan du lese om her
Hva koster det?
Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift. I tillegg vil det komme merutgifter til reise og opphold i forbindelse med praksisstudiene.
Studieplaner og emner
I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.
Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.
Praksis
Bachelor i barnevern har èn praksisperiode i høstsemesteret i tredje studieår som går over ca. 18 uker. Les mer om praksis her.
Utveksling
Praksis i fremmedspråk og praktisk kjennskap til internasjonale forhold blir stadig viktigere. Som en del av internasjonaliseringen ved Høgskolen i Innlandet har du mulighet til å søke om å gjennomføre deler av emnene «Tverrfaglig fordypningsprosjekt» og «Barnevernfaglig fordypning i utlandet» i utlandet. «Ekstern veiledet praksis» kan også være aktuelt å gjennomføre i utlandet.
For mer informasjon om praksismuligheter i utlandet, ta kontakt med studieprogramansvarlig Camilla Bennin.
Videre utdanningsmuligheter
Bachelor i barnevern kvalifiserer deg til en rekke masterutdanninger. For eksempel:
- Master i barnevern
- Master i barnevernsarbeid
- Master i tverrfaglig arbeid med barn, unge og familier
Sistnevnte tilbys ved Høgskolen i Innlandet, studiested Lillehammer. I tillegg kvalifiserer studiet til å søke om opptak til en rekke andre masterstudier ved andre høgskoler og universiteter i inn- og utland.
Studenthistorier
-
Barnevern eller sosialt arbeid? 17. feb. 2022 19:05
Mange lurer på forskjellen mellom en bachelor i barnevern og bachelor i sosialt arbeid. I dette innlegget forklarer jeg likheter og forskjeller blant de to studieretningene.
-
Mitt førsteinntrykk av praksis på barnevern 15. sep. 2021 21:27
Med et åpent sinn og lærevillighet tok jeg fatt på praksisen på studiet. Praksisoppholdet på barnevern har jeg gledet meg til lenge, og her kan du lese om hvordan de første ukene var.
Du kan også være interessert i
Vil du motta informasjon om studier hos oss?
Meld deg på nyhetsbrevet vårtTa kontakt
Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.
Lurer du på noe om studier tilknyttet HSV-fakultetet på Lillehammer kan du ta kontakt med studieadministrasjonen på hsv-studieadm-l@inn.no
Du kan også ta kontakt med: