Bachelor i animasjon og digital kunst

Er du kreativ og har interesse for tegning, animasjon og 3D-visualisering? Etter fullført bachelor kan du jobbe med å blant annet lage animasjonsfilm eller som konseptutvikler for et nytt dataspill.

Studiested
Hamar
Studiet varer
3 år
Studieform
Heltid
Studiepoeng
180
Undervisningsspråk
NO + ENG
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Ordinær søknadsfrist
15. apr. 2023

Studiestart

Studiestart er mandag 15. august, kl. 10:00.

Du finner mer informasjon om studiestart her.

Om utdanningen

Denne utdanningen passer for deg som vil gjøre virkelighet ut av dine ideer gjennom å skape bevegelse og spesialeffekter ved animerte historier, filmer, dataspill og reklame. Studiet gir en omfattende innføring i mekanikken og anvendelser av modellering, animasjon og digital kunst.

Det første studieåret har fokus på å utvikle breddekunnskap. Du vil få mulighet til å utvikle kunstneriske visjoner med grunnkurs i design, tegning, animasjon og produksjon. I løpet av 2. semester velger du mellom to fordypninger innenfor spesialiseringene:

  • 3D-kunst & generalisering
  • 3D-animasjon
  • Digital kunst & motion design

Dette er et fremtidsrettet studium der du som student vil få utfordret din kreativitet i grenseland mellom kunst og teknikk. Animasjon og digital kunst spiller en stadig større rolle i vår samtid og blir stadig viktigere innenfor utdanning, underholdning, kunst, industri og forskning. Animasjon og digital kunst er viktige elementer i alt fra dataspill, animasjonsfilmer, smarttelefoner, spesialeffekter i filmer og spill, digitale installasjoner, internettapplikasjoner, kunst, arkitektoniske og interaktive simuleringer, TV-reklamer og reklame på internett.

 

Jobbmuligheter

Bachelor i animasjon og digital kunst er først og fremst rettet mot opplevelsesindustriens ulike virksomhetsområder. Dette vil i første rekke være arbeid knyttet til utvikling av innholdskomponenter til animasjoner, spill, film og multimedia-applikasjoner. Det vil også bli lagt til rette for at kunnskapen skal kunne brukes i andre sammenhenger, blant annet i industrien og offentlig sektor gjennom spillifiseringsprosjekter og mer teknisk 3D-modellering og visualisering. Utdanningen gir også kunnskaper som kan danne basis for fortsatt arbeid innenfor utdanningssektoren og i forsknings- og utviklingsarbeid.

Du vil få kompetanse i å kombinere relevante digitale verktøy, teknikker, metoder, uttrykksformer og konsepter i relasjon til skapende prosesser i kunst- og designproduksjonen. Studiet gir en god fordypning innenfor et fagområde, men samtidig en breddekunnskap for å gjøre studentene mer attraktive for arbeidslivet og rustet til den teknologiske fremtiden.

Praktisk informasjon

Det forventes at studentene har egen bærbar PC i henhold til en gitt kravspesifikasjon, samt oppdatert programvare. Systemkravene til PC og MAC for studieåret 2022/2023. Høgskolen er behjelpelig med råd vedrørende anskaffelse av utstyr og programvare, spørsmål om utstyr og programvare sendes til  spillskolen@inn.no.

 

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Søknadsportalen åpner 1. februar.

Du trenger generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå for å bli tatt opp i dette studieprogrammet samt bestått opptaksprøve

Les mer om søknad og opptak

Opptaksprøve

Det er opptaksprøve på dette studiet.

Les mer om opptaksprøven her

Hva koster det?

Gratis, men semesteravgift påløper.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Videre utdanningsmuligheter

Bachelor-utdannelsen kan videreføres med en mastergrad i spillutvikling og interaktiv simulering, samt et toårig teoretisk masterstudium i digital kommunikasjon og kultur på Høgskolen i Innlandet. Det er også mulig å ta relevant videreutdanning i utlandet og ved nettstudier innenfor animasjon, 3D-modellering og det digitale kunstfeltet.

Studenthistorier

  • Smilende student foran et grønt tre. - Even skilte seg ut ved å være offensiv 2. juni 2021 14:56

    I konkurranse med 47 andre søkere fikk vår student Even Haaland stillingen som kommunikasjonsrådgiver i Oslo Politidistrikt.

  • To kvinner stående i naturen sammen med to hester.  Tidligere HINN-studenter starter spillselskap 2. sep. 2021 09:30

    Mathilde Kvernland, Maja Nygjelten, Marius Mobæk Strømmevold, Tirna Kristine Mellum og Kevin Rundberg står bak selskapet Raidho Games AS. Nå jobber de med sitt første spill, Astride.

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.


Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med Spillskolen på spillskolen@inn.no eller telefon 62 43 00 00.

Bilde av Sigrunn Wilhelmsen Solbakk
Studieveileder

Bilde av Bård R. Gunnerud
Undervisningsleder