Bachelor - Faglærerutdanning i musikk

Har du en lidenskap for musikk som du ønsker å dele med andre? Da er dette studiet for deg! Du får en praktisk og teoretisk utdanning, og lærer å undervise i musikk.

Studiested
Hamar
Studiet varer
3 år
Studieform
Heltid
Studiepoeng
180
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift

Om utdanningen

Faglærerutdanningen i musikk gir deg undervisningskompetanse i grunnskolen, videregående opplæring, kulturskolen og ellers i det frivillige musikklivet. Utdanningen har fokus på utvikling av dine musikalske og profesjonsfaglige ferdigheter. 

Fag som formidling, musikkpedagogikk/generell pedagogikk, praksis og musikkdidaktikk tar stor plass, ved siden av tradisjonelle emner som samspill, ensembleledelse, musikkteori, musikkhistorie og hovedinstrument. Muligheter for hovedinstrument er blant annet vokalensemble, studioarbeid, komponering, komponering av film- og spillmusikk, direksjon, sang/vokal og alle ordinære instrumenter.

Musikkutdanningen i Hamar er unik i den forstand at den er omgitt av og har mulighet for samspill med et aktivt kultur- og musikkmiljø som blant annet omfatter noen av landets fremste folkehøgskoler og videregående skoler med fokus på musikk. Studiet har praksis alle tre årene. 

Ved Høgskolen i Innlandet kan du ha musikk som hovedfokus fra første dag i grunnutdanningen og frem til ferdig doktorgrad. Begynner du her, blir du en del av et musikkmiljø med en enorm bredde og en høy musikalsk kvalitet.

Jobbmuligheter

Dette studiet gir deg et godt grunnlag for å bli musikklærer i grunnskolen og kulturskolen, samt undervise i det frivillige musikklivet. Det vil bli stort behov for lærere innenfor alle fagområder i årene som kommer, da også innenfor musikkfeltet.

 

Søknadsfrist og opptak

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Søknadsportalen åpner 1. februar.

Generell studiekompetanse og

 • minst 35 skolepoeng
 • gjennomsnittskarakter 3 eller bedre i matematikk (224 timer), eller bestått matematikk på høyere nivå
 • gjennomsnittskarakter 3 eller bedre i norsk (393 timer, hovedmål, sidemål og muntlig)
 • Bestått opptaksprøve

Det er ikke mulig å søke på bakgrunn av realkompetanse på grunn av krav om 35 skolepoeng

Les mer om søknad og opptak

Opptaksprøve og attester

  Den digitale opptaksprøven består av et egenerklæringsskjema. I skjemaet gjør søker rede for egen musikalske erfaring og kompetanse. Som vedlegg til skjemaet skal det sendes inn minimum 3 og maksimum 7 opptak (lyd og bilde) av eget spill/direksjon/komposisjon etter nærmere anvisning i skjemaet. Komposisjoner kan eventuelt dokumenteres ved partitur. Opptakene lastes opp etter nærmere anvisning på høgskolens nettsider. Både bredde- og spisskompetanse teller positivt. 

  Les mer om opptaksprøven og innlevering her

  Studiet krever følgende attester: Medisinattest, Politiattest. Du får mer informasjon om krav til attest når du får svar på søknaden din.

  Les om politiattest her

  Hva koster det?

  Du må betale semesteravgift hvert semester. Mer om semesteravgift.

  Studieplaner og emner

  I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

  Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

  Praksis

  Praksis er en integrert del av alle fag i utdanningen, og anses som en læringsarena på linje med fagstudiene ved lærerutdanningsinstitusjonen. All praksis er obligatorisk og har et omfang på totalt 70 dager fordelt over 3 år.

  Studenter må påregne reisekostnader i forbindelse med praksis.

  Utveksling

  Et utvekslingsopphold gir opplevelser og minner for livet, og du får faglige og karrieremessige fordeler på kjøpet. Internasjonal erfaring gir deg økt kulturell kompetanse og gjør deg bedre rustet til å jobbe i dagens flerkulturelle skole.

  Vårsemester i andre studieår kan du gjennomføre praksis i Tanzania ved Darajani Secondary School i Marangu som ligger ved foten av Kilimanjaro. Praksisen knyttes til faget Theatre Arts, og bygger på det du lærer i emnet sal og scene. Gjennom et utvekslingsprosjekt har vi også noen stipender tilgjengelig for å ta praksis i Marangu.
   

  Les hva studentene våre mener

  Ta kontakt

  Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.


  Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med Fakultet for lærerutdanninger og pedagogikk.
   

  Studieveileder

  {{name}}
  Studieprogramansvarlig

  {{name}}
  Praksiskoordinator