Årsstudium i musikk

Vil du skape egne musikkproduksjoner og spille sammen med andre? I løpet av studiet vil du få en praktisk og teoretisk musikkopplæring, og utvikle deg på ditt fordypningsinstrument.

Studiested
Hamar
Studiet varer
1 år
Studieform
Heltid
Studiepoeng
60
Undervisningsspråk
NO
Oppstart
August
Pris
Semesteravgift
Ordinær søknadsfrist
20. apr. 2022

Om utdanningen

Årsstudium i musikk vektlegger praktisk og utøvende arbeid med musikk. Du får mulighet til å utøve og formidle musikk i ulike ensembler, band og kor, og på fordypningsinstrumentet ditt. Samtidig tilegner du deg kunnskap innen musikkteori, musikkvitenskap og undervisningsmetodikk. Studiet gjør deg bedre rustet til å forstå musikkens plass og muligheter i samfunnet og i skolen.

Lærerne på utdanningen har høy kompetanse som utøvere, formidlere og forskere, og studiet samspiller med et aktivt kultur- og musikkmiljø på Hamar. Formidlingsarenaene og læringsformene er mange og varierte.

Hos oss kan du ha musikk som hovedfokus fra første studiedag og frem til ferdig doktorgrad dersom du ønsker det. Du blir del av et aktivt og utforskende musikkmiljø med stor bredde, høy kvalitet og mange utviklingsmuligheter.

 

Søknadsfrist og opptak

20. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Søknadsportalen åpner 1. februar.

Du trenger generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå for å bli tatt opp i dette studieprogrammet.

Les mer om søknad og opptak

Hva koster det?

Du betaler semesteravgift  hvert semester.

Studieplaner og emner

I studieplanen finner du informasjon om studiet med blant annet oversikt over emner, læringsmål og vurderingsformer. Velg studieplanen for det året du begynte på studiet for å finne informasjonen som gjelder for deg.

Så du etter en annen studieplan? Søk etter den i studieplan- og emnesøket.

Videre utdanningsmuligheter

Studiet kvalifiserer for opptak til andre studieår i Lærerutdanning i praktiske og estetiske fag for trinn 1-13, musikk. Studiet kan også inngå som et valgemne i en bachelorgrad og være en videreutdanning både for lærere og barnehagelærere.

Les hva studentene våre mener

Ta kontakt

Har du spørsmål om søknad og opptakskrav kan du kontakte vårt opptakskontor på opptak@inn.no eller telefon 62 43 00 04.


Har du andre spørsmål om studieprogrammet kan du ta kontakt med Fakultet for lærerutdanninger og pedagogikk.

Studieveileder

Bilde av Stian Vestby
Studieprogramansvarlig