Language: NOR | ENG

Oppfordrer masterstudenter til å reise på utveksling

Portrettbilde av Silje Braut.

Høsten 2018 er masterstudent Silje Braut på utveksling i England. 

Den første puljen med studenter fra Master i økonomi og ledelse er i høst på utveksling. Blant dem er Silje Braut.

Tonje Vinnem Fosse, Vilde Mari Torgersen og Braut er del av den første puljen med utvekslingsstudenter fra Master i økonomi og ledelse på studiested Rena. Høsten 2018 er de i Hatfield, en by med ca. 40.000 innbyggere litt utenfor London. Her går de på University of Hertfordshire som har over 22.000 studenter, der nesten 4.000 er internasjonale studenter.

- Jeg valgte å reise på utveksling for å bli flinkere i engelsk og for å lære mer om andre kulturer. En viktig faktor var også at jeg fikk Erasmus-stipend, så jeg slipper å betale skolepenger, forteller Braut.

- Stort fokus på gruppearbeid

Hun har tidligere tatt en Bachelor i regnskap og revisjon på HINN, og fortsatte på Master i økonomi og ledelse med spesialisering i økonomistyring.

- For meg var det naturlig å gi videre på masterstudier for å åpne flere dører, og sikre meg flere jobbmuligheter i fremtiden.

Nå er hun inne på det andre og siste året av masteren. Høstsemesteret tilbringer hun på utveksling.

- Akkurat som HINN bruker vi her Canvas som læringsplattform, og det legges vekt på gruppearbeid som en viktig del av undervisningen. Dette har i enkelte tilfeller vært en liten utfordring med store kulturforskjeller innad i gruppen, men jeg ser i ettertid på det som en god erfaring som kan være nyttig for fremtidig arbeid.

Silje Braut og Tonje Vinnem Fosse på utveksling

Har fått økt innsikt i andre kulturer

Silje er tydelig på at hun har hatt stort utbytte av utvekslingsoppholdet.

- Så langt har jeg blitt flinkere til å lese og skrive engelsk. Samtidig har jeg fått venner fra blant annet England, Spania, Malaysia, Italia og Tyskland. Gruppearbeid med andre internasjonale studenter har gjort meg enda mer oppmerksom på viktigheten av tydelig kommunikasjon og forståelse av andre kulturer.

Med ett semester i England har hun fått et godt innblikk i det faglige opplegget og skolesystemet i England.

- Egentlig synes jeg det meste er ganske likt som Rena, med unntak av at alt er mye større her. Men akkurat som på Rena kan jeg ta direkte kontakt med foreleserne på deres kontor om jeg har spørsmål.

Anbefaler andre masterstudenter å reise ut

I tillegg til gruppeinnleveringer er det individuelle innleveringer. I de fleste fagene legges det opp til deltagelse i timene, og i tillegg har studentene «tutorial class» til hvert fag hvor de diskuterer kommende innleveringer og eksamener. Akademisk skriving og litteratursøk blir også belyst i disse timene, mens bibliotekene tilbyr ulike kurs som studentene kan melde seg på.

- Jeg vil absolutt anbefale andre masterstudenter å dra på utveksling. Totalt sett er alt så godt tilrettelagt her, og man får virkelig muligheten til å utvikle seg som person, både faglig og personlig. Jeg har lært så mye nyttig i forelesningene, og på fritiden har man utallige muligheter.

London er kun 20 minutter unna, og det er gode togforbindelser. Nær studiestedet kan studentene benytte seg av et fantastisk treningsanlegg og delta i lagsport. Det arrangeres mange kulturelle aktiviteter og festligheter, samt at det er mange fritidsaktiviteter å velge blant.

Som nevnt er Silje del av den første puljen med utvekslingsstudenter fra dette studiet. Under selve oppholdet har hun ikke tenkt mye over det siden det praktiske stort sett har gått som planlagt. 

- Vi merket egentlig dette mest i forkant av utvekslingen. I og med at dette ikke hadde vært gjort før visste man ikke like mye om hvordan ulike prosesser foregikk, så vi brukte litt tid på å finne fag som HINN kunne godkjenne. Men det gikk fint, og blir trolig enklere for de neste puljene som skal på utveksling.