Videreutdanning i pedagogikk for bibliotekarer

• Varighet: 0,5 år
  • Deltid , Samlingsbasert
  • Studiepoeng 15 studiepoeng
  • Søknadsperiode Løpende opptak
  • Du ønsker å bli flinkere til å veilede og undervise brukere av ditt bibliotek
  • Du ønsker å lære mer om pedagogikk i din arbeidshverdag

Om utdanningen

Gjennom utdannelsen vil du styrke din kompetanse i undervisnings- og veiledningsoppgaver i ditt arbeid. Studiet er innom emner som pedagogisk grunntenking, Planlegging av undervisning og læring og veiledning. Det brukes varierte metoder i studiet med forelesninger, gruppearbeid, øvelser og selvstudium.

Hvordan søker jeg?

Studiet er søkbart i vår lokale søknadsweb med koden 7581. Du finner studiet under "Betaling og oppdragsstudier" - "Betalings- og oppdragsstudier: Fakultet for helse- og sosialvitenskap høst 2020". Klikk Søk opptak-knappen på denne siden for å fortsette.

Praktisk informasjon

Målgruppen er bibliotekarer på fagbibliotek, folkebibliotek, og videregående skoler som arbeider med veiledning og undervisning som en del av bibliotektjenesten.

Praktisk informasjon

Studiet er en videreutdanning på deltid, og er lagt opp med 4 samlinger á 2 dager ved Terningen Arena, Elverum. Studiet gjennomføres over to semestre. Samlingsdatoene er 14.-15.september, 9.-10.november, 25.-26.januar(2021) og 15.-16.mars(2021). Datoene kan bli flyttet noe.

Opptakskrav er bachelorgrad i bibliotek- og informasjonsfag, eller tilsvarende.

Les mer om søknad og opptak

Dette lærer du

En kandidat med fullført kvalifikasjon skal ha følgende totale læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskaper:

Kandidaten

• har kunnskap om læring i et sosiokulturelt perspektiv
  • har kunnskap om hvordan læring kan planlegges, gjennomføres og evalueres
  • har kunnskap om forskjellen mellom undervisning og veiledning
  • har kunnskap om ulike veiledningstradisjoner og veiledningsmetoder
  • har kunnskap om hvordan bruk av IKT og e-læring kan fremme læring

Ferdigheter:

Kandidaten

• kan planlegge, gjennomføre, reflektere over  og vurdere egen undervisning til ulike målgrupper
  • kan anvende varierte arbeidsmetoder som fører til gode faglige og sosiale læringsprosesser
  • kan anvende IKT og e-læring i undervisning
  • kan anvende ulike veiledningsmetoder
  • kan gi tilbakemelding på kollegaers undervisning og veiledning

Generell kompetanse:

Kandidaten

• kan via faglig innsikt, engasjement og formidlingsevne motivere for læring
  • kan reflektere over og utvikle egen pedagogisk virksomhet
  • kan bygge gode relasjoner til målgruppene og skape konstruktive og inkluderende læringsmiljø

Emner

Emne

Studiepoeng År 1

Videre studiemuligheter

Utdanning i pedagogikk for bibliotekarer gir kompetanse til å undervise og veilede brukere med ulik grad av informasjonskompetanse.

Hva koster det?

15900,- i tillegg til semesteravgift
Dette studiet tilbys av: Fakultet for helse- og sosialvitenskap
Vil du hjelpe oss å bli bedre?

Vil du hjelpe oss?

Vi vil bli bedre. Høsten 2021 lanseres inn.no på ny nettløsning. Vi setter pris på om du hjelper oss ved å svare på en kort spørreundersøkelse.

Du kan lese mer her.

Ønsker du å delta?