Helhetlig oppfølging - fra kriser og traumer til mestring og muligheter

• Varighet: 1 år
  • Deltid, Betalingsstudium
  • Studiepoeng 30 studiepoeng
  • Søknadsperiode 1.juni 2019

Om utdanningen

• du jobber med kriser og traumer eller ønsker å gjøre det
  • du ønsker en utdannelse ved siden av jobben din
  • du ønsker å lære mer om oppfølging av kriser og traumer

Studiet er rettet mot personer som jobber med eller ønsker å jobbe med oppfølging av mennesker - enkeltindivider eller grupper - som er i kriser og/eller traumer. Studiet er delt i tre emner som tar for seg kriser og traumer, relasjons- og kommunikasjonskompetanse og systematisk helhetlig oppfølging og intervensjon. Utdanningen kvalifiserer til å kunne lede oppfølgings- og behandlingsplan, organisere tverrfaglig samarbeid og fremgang basert på individets forutsetninger og kunnskapsbasert praksis innenfor traumefeltet.

Disse emnene inngår i studiet:

Kriser og traumer, 10 studiepoeng (Generell teori og empiri som omhandler kriser og traumer, Komplekse traumer, Psykiske lidelser og psykososiale følgetilstander blant personer utsatt for kriser og traumer, Kulturell sensitivitet og kulturformuleringsintervjuet, Eksistensielt perspektiv, Sekundær traumatisering)

Relasjons- og kommunikasjonskompetanse, 10 studiepoeng (Samhandlings- og relasjonsteori, Mestring og kommunikasjons-teorier, Egenopplevelse av ulike samhandlingsrelasjoner og egen kommunikasjon, Sårbarhetsfaktorer, Gruppedynamiske prosesser og ledelse av tverrfaglige team, Relasjon i tilknytning til makt/avmakt)

Systematisk helhetlig oppfølging og intervensjon, 10 studiepoeng (Systematisk kartlegging og oppfølging, Helhetlige prinsipper for god behandling, Reell brukermedvirkning i et helhetlig perspektiv, Tverretatlig og tverrfaglig samarbeid)

Hvordan søker jeg?

I søknadsweb finner du studiet under boksen "Betaling- og oppdragsstudier" --> "Betaling og oppdrag: fakultet for helse og sosialvitenskap". I nedtrekksmenyen der finner du studiet.

Hvordan søker jeg?

Studiet er søkbart i vår lokale søknadsweb med koden 209 7575. Klikk Søk opptak-knappen på denne siden for å fortsette.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå. I tillegg stilles det krav om minimum 1 års relevant yrkespraksis.

Oppstartssamling er 20.-22.august, samling 2 er 8.-9.oktober på emne 1.

Kontaktperson for studiet:

Grethe Emilie Roer: gretheemilie.roer@friskstiftelsen.no

Praktisk informasjon

Studiet er samlingsbasert over tre semestre (evt ett semester dersom du kun ønsker ett enkeltemne), med totalt 6 samlinger à 2-3 dager. Oppstartsamling for emne 1 er 20.-22.august, samling 2 er 8.-9.oktober.

Dette studiet består av tre emner. Det er mulig å kun ta ett enkeltemne (med forbehold om nok deltakere).

Læringsutbytte

En kandidat med fullført kvalifikasjon skal ha følgende totale læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskap:

Kandidaten

• har kunnskap om mestringsteorier og -strategier med vekt på muligheter og bedring
  • har kunnskap om epidemiologi og risikofaktorer ved kriser og traumer har kunnskap om den enkeltes reaksjoner ved kriser og traumer
  • har kunnskap om å identifisere behovet for helhetlig oppfølging av kriser og traumer både for personen det rammer, pårørende og det sosiale nettverk
  • kjenner til hvordan det arbeides med evidensbasert helhetlig oppfølging av personer med bistandsbehov grunnet psykiske utfordringer

Ferdigheter:

Kandidaten

• kan reflektere over sentrale traume- og mestringsteorier og utfordringer innen krise- og traumebearbeidelse
  • kan bidra til å gjennomføre krise- og traumebearbeidelse i et helhetlig perspektiv overfor både individ og gruppe