Language: NOR | ENG

Årsstudium i idrett - Lillehammer

  • Varighet: 1 år
  • Heltid
  • Studiepoeng 60 studiepoeng
  • Søknadsperiode Søknadsperiode: *
  • Du ønsker en innføring i idrettsvitenskap
  • Du vil jobbe med læring og ledelse i idrettsaktiviteter
  • Du vil kombinere studier med idrettssatsing

Om utdanningen

Årsstudium i idrett på Lillehammer tilsvarer første studieår på Bachelor i idrettsvitenskap, med fordypning i helse og treningsfysiologi. Studiet passer for deg som har interesse for idrett og som kan tenke deg en utdanning innen fagområdet. Studiet kan også være et supplement til annen utdanning.                            

Studiet er bygget opp av både teoretiske og praktiske emner, og gir en bred innføring i idrettsvitenskap. Du vil lære om kroppens oppbygning og funksjon, og om hvordan den påvirkes av trening. Du får kompetanse i å lede og legge til rette for læring, motivasjon og prestasjon i ulike idrettsaktiviteter. Du vil lære om idrettens rolle og funksjon i samfunnet.  

Etter avsluttet årsstudium er det mulig å søke om opptak på andre studieår på Bachelor i idrettsvitenskap, med fordypning i helse og treningsfysiologi. Det er også mulig å kombinere dette årsstudiet med andre bachelorstudier.

Årsstudium i idrett er lagt til rette for toppidrettsstudenter og kan dermed kombineres med idrettssatsing. Lillehammer er kjent for sitt gode studiemiljø og er en aktiv by med unike muligheter innen friluftsliv og idrettsaktiviteter.

Portrettbilde av Eline Bones.

- Naturlig å fortsette med idrett

Eline Bones startet på Årsstudium i idrett. Tidlig bestemte hun seg for å gå videre på Bachelor i idrettsvitenskap. 

Praktisk informasjon

  • Studiet går på heltid
  • Undervisningen foregår på studiested Lillehammer
  • Når timeplan er klar, kan du finne studiets undervisningstid her. 

I enkelte deler av studiet kreves det at studentene selv har utstyr for å kunne delta, for eksempel joggesko og treningsklær.

Emner

Årsstudium i idrett: Emnestruktur

Studiepoeng År 1

Læringsutbytte

Årsstudium i idrett er et tverrfaglig studium innen idrettsvitenskap. Ved fullført studium skal studenten ha tilegnet seg kunnskap om idrettens rolle og funksjon i samfunnet og betydningen av fysisk aktivitet og idrett for individet. Kroppens oppbygning og funksjon i hvile og aktivitet er sentralt. Studentene skal videre ha tilegnet seg ferdigheter innen instruksjon og tilrettelegging for læring i ulike idrettsaktiviteter.

Utveksling

Det er ikke anledning for utenlandsopphold i årsstudiet i idrett. Dette vil først være aktuelt dersom man går videre i en bachelorutdanning.

Veien videre

Videre studier

Etter fullført årsstudium kan du søke deg inn på  Bachelor i idrettsvitenskap, med fordypning i helse og treningsfysiologi. Du kan også søke deg inn på Bachelor i folkehelsearbeid, Bachelor - Faglærerutdanning i kroppsøving og idrettsfag og Bachelor i idrett - spesialisering i trenerrollenDette kan du gjøre via lokalt opptak, noe du kan lese mer om her. 

Jobbmuligheter

Studiet kan i kombinasjon med andre fag kvalifisere for arbeid i frivillige organisasjoner, idrettsbevegelsen, skole/utdanning, innen forebyggende helsearbeid og offentlig forvaltning.

Dette studiet tilbys av: Fakultet for helse- og sosialvitenskap