Bachelor i film og TV - Visual effects (VFX) design

• Heltid
  • Søknadsperiode Søknadsfristen har utløpt
  • Realisere filmens visuelle verden
  • Tradisjonelle og digitale teknikker for bildemanipulasjon og skapning
  • Hvilke teknikker gir det beste kreative resultatet for filmen?

Om utdanningen

En VFX-designer skal ha bredt overblikk over tradisjonelle og digitale teknikker for bildemanipulasjon og skapning. Den visuelle designeren vil jobbe med regissøren, fotografen, scenografen og produsenten i planleggingsfasen. Både når det besluttes hvilke teknikker som gir det beste kreative resultatet for filmen og hvordan dette kan løses innenfor de økonomiske rammer. Under opptak kan den visuelle designer ha ansvar for alt fra modeller og miniatyrer, special effects sminke, pyroteknikk, og 2nd unit opptak. I etterarbeid vil den visuelle designer jobbe tett med regissør, klipper og produsent for å bringe sammen opptaksmateriale med digitalt-skapte bilder, og bistå med å løse hele prosjektet til helt frem til premieren.

En visuell designer vil derfor oppnå en bred oversikt over fagfelt som modell- og miniatyrbygging, effektsminke, pyroteknikk, bruk av dyr, og stunts i tillegg til å bli kjent med både muligheter og begrensninger i digitale teknikker som motion capture, CGI, animasjon, med mer.

I tillegg vil en visuell designer lære å  forvalte et budsjett og å levere et regnskap. En visuell designer vil også få innføring i hvordan det er å være fagsjef og kreativ leder for eksperter innenfor de nevnte områder.

Veien videre

Den VFX-designer fra Den norske filmskolen er forberedt til å lage effekter til filmer i ulike format og sjangere, og har utviklet de kunstneriske- og samarbeidsevner som er nødvendig for å være en kreativ medspiller i et filmteam og kunne arbeide selvstendig.

Gratis, men semesteravgift påløper

Lurer du på noe?

Dette studiet tilbys av: Den norske filmskolen