«Du skal ikke bare være med barna, de skal få noe ut av det og»

Petter Aanstad Lium går andre året på BA Barnehagelærer på Campus Hamar, og er 1 av 16 gutter i sitt kull.

Petter Aanstad Lium er 21 år og kommer fra Skedsmokorset utenfor Oslo. Han går andre året på barnehagelærer på Campus Hamar, og er 1 av 16 gutter på et studie med totalt 70.

Hvorfor valgte du dette studiet?

Jeg har ikke visst lenge hva jeg ville bli, men før jeg startet studiet her på Hamar har jeg tatt jobb gjennom vikarbyrå og jobbet ett år i barnehage. Det var en positiv og givende opplevelse å jobbe i barnehage, så tenkte derfor at det var riktig å prøve ut studiet. Så langt har det vært riktig avgjørelse.

På barnehagestudiet må de lære seg å spille ukulele.

Noe som har overrasket deg ved dette studiet?

Mye mere krevende en man først trodde. Til og med etter å ha jobbet ett år i barnehage før jeg begynte studiet så var det utfordrende. Utenfra kan det virke som at det er mest lek og moro, men det er mye jobbing som kreves for at man skal lykkes.

I hvilken grad tror du studiet gjør deg klar for arbeidslivet?

Man vet hvordan man skal takle ulike situasjoner og utfordringer i barnehage. Og man utvikler ferdigheter til å kunne veilede barn i oppgaver, utvikling og lek. Man må la barna få være nysgjerrige og la de utfolde seg. Du skal ikke bare være med barna, de skal få noe ut av det og.

Hva er drømmejobben?

Jeg har ikke tenkt så mye på det…kanskje åpne egen barnehage?

Hvordan er arbeidsmarkedet?

Det er stort behov og ønske om mannlige barnehagelærere, også er det et godt marked generelt pga. økende befolkning. Da står jeg godt i forhold til en jobbsøkeprosess etter endt studie.

Hvordan er det å være student ved Høgskolen i Innlandet, Campus Hamar?

Jeg trives utrolig godt og jeg har lærte mye frem til nå. Det er et godt studentmiljø i og utenfor skolen. Men savner mer reklamering for ting som skjer generelt i Hamar!

Vil du anbefale andre å bli studenter ved Høgskolen i Innlandet?

Ja definitivt! Godt studentmiljø i kombinasjon med en fin og sentral skole gjør det til et ypperlig valg.