- Jeg ønsker å inspirere barn

Kari Håbrekke er andreårsstudent på Grunnskolelærerutdanning 1. - 7. trinn.

Kari Håbrekke kommer fra Skogn i Levanger kommune. Hun går Grunnskolelærer  1. - 7. trinn på studiested Hamar.

«Det er viktig at man er engasjert i fagene man underviser i, det skaper også motivasjon hos elevene»

Hvorfor valgte du dette studiet?

Fordi jeg ønsker å inspirere og engasjere barn. Jeg vil gjøre en forskjell for den nye generasjonen. Jeg vil hjelpe elever med å finne ut hva de vil med livene sine, å ha en slik påvirkningskraft gir meg mye tilbake.

Hva synes du om studiet så langt?

Jeg synes det er bra, det er et utfordrende studie. Det er mange fag som man skal fordypes i, så det er bra at man kan velge noen selv slik at man blir fornøyd med det man skal jobbe med. Det er viktig at man er engasjert i fagene man underviser i, det skaper også motivasjon hos elevene.

Hvordan er det sosiale miljøet på studiet?

Det er bra, i og med at man er få personer så blir man godt kjent. Vi er bare 35 totalt, så jeg ser på det som en ressurs, da er det lettere at alle blir hørt. Det skaper trygghet at alle kjenner hverandre.

Noe som har overrasket deg ved dette studiet?

Ja det er det, kanskje mest at det er en del egenarbeid. Jeg trodde vi skulle lære mer om praktiske eksempler fra teorier sånn at man kan ta det i bruk i praksis med en gang.  Og oppdragerrollen er mye større enn hva jeg trodde, barn trenger ikke bare veiledning i det faglige.

I hvilken grad tror du studiet gjør deg klar for arbeidslivet?

Man blir utfordret til å gå utenfor komfortsonen, og man får mye kunnskap om lærerrollen.

IMG_3350-redigert

Jeg tror erfaringene i praksis forbereder oss mest på arbeidslivet, hvor vi får øvelse i klasserommet og kunnskap fra andre lærere.

Hva er drømmejobben?

Tidligere når jeg gikk på Toneheim folkehøgskole så drømte jeg om å jobbe med musikk og barn, men nå kanskje som spesialpedagog? Så det er mulig jeg bygger på lærerutdanningen med en mastergrad innen spes. ped.

Hvordan er det å være student ved Høgskolen i Innlandet Campus Hamar?

Flott! Man kjenner nesten alle, så man føler seg veldig trygg og komfortabel. Man blir kjent med personalet og ressursene her på skolen. I en liten by som Hamar så er alt lett tilgjengelig og de som bor her er imøtekommende. Det gjør at man føler seg godt ivaretatt. Vi også mange utvekslingsmuligheter blant annet til Namibia, noe som byr på erfaringer alle kan ha godt av.

Tips til nye studenter?

Kjenn etter med hjertet hva det er du har lyst å gjøre resten av livet. Hvordan vil du at hverdagen din skal bli? Vil du ha muligheten til å forme din egen arbeidshverdag? Skap deg gode venner og vaner, ha det gøy på fritiden! Jobb med folk du trives med og gjør hver dag unik.