- Drømmen er å bli rektor

Portrettbilde av Kajsa Wahlström som omskolerer seg til å bli lærer ved HINN Hamar.

Kajsa Wahlström ønsket å omskolere seg fra frisør til lærer. Nå tar hun samlingsbaserte studier ved HINN Hamar.

Kajsa Wahlström ønsket å omskolere seg til lærer. Derfor begynte hun med samlingsbaserte studier på HINN Hamar.

38-åringen fra Sverige kommer opprinnelig fra Stockholm. Nå er hun godt i gang med det andre året på Grunnskolelærerutdanning 1-7. trinn, samlingsbasert.

Hvorfor valgte du dette studiet?

- Jeg omskolerer meg fra frisøryrket og landet på lærer da jeg har en mor som jobber som det. Hun har alltid elsket jobben sin, også er det jo spennende med pedagogikk.

Hva lærer dere om?

-I pedagogikken lærer vi om tilpasset opplæring og vurdering for læring. I engelsk hadde vi grammatikk før jul, men nå lærer vi om hvordan man kan bruke ulik litteratur i klasserommet. Jeg savner derimot mer didaktikk i matematikkfaget. Der har det vært mest fokus på å lære bort til oss studentene; algebra, formlikhet, potenser osv.

Kaja 3

Hva er det beste med studiet?

Det må nok være pedagogikken, det er mest spennende. Muligheten for omskolering og muligheten til å møte nye mennesker. Ikke minst å jobbe med barn og unge. Også blir det spennende å se hvordan man utvikler seg som klasseleder etter hvert.

Hvordan er en vanlig dag på skolen?

Vi har samlinger annenhver uke på torsdager og fredager, så det er tettpakkede dager. Vi har engelsk hele torsdag og matte frem til lunsj på fredag. Etter lunsj har vi pedagogikk og tar dermed helg med god samvittighet.

Er det noe som har overrasket deg ved studiet?

- Det er alltid en overgang å gå fra å jobbe til å bli student igjen, men det gikk overraskende bra med norsken.

Hvem tror du dette studiet passer for?

- Alle som er genuint interesserte i barn og unge. Evnen til å se hvert barn må ligge i bunn. Man må også kunne lære bort faget man har, det hjelper ikke å kunne faget bare for egen del.

Hva skal du gjøre når du er ferdig med studiet?

Da skal jeg søke jobb i nærheten av Hamar, med en drøm om å bli rektor etter hvert.

Hva er det beste med studiestedet?

At det er i nærheten av der jeg bor slik at jeg ikke har lang reisevei.

Hvilke fordeler er det knyttet til å studere utenfor storbyene?

Jeg tror nok det blir et tettere og bedre studiemiljø sammenlignet med en storby. Det er jo også en fordel at det er billigere å bo i en liten by.

Beskriv studiet med tre adjektiv.

Lærerikt, krevende og spennende.