Vil jobbe med ledelse i en stor organisasjon

Sander gikk fra å være telefonselger til å bli student på Campus Rena, og er godt fornøyd med valget han gjorde.

Sander Schanke fra Lillesand er 20 år gammel og studerer Årsstudium i organisasjon og ledelse på Campus Rena. Han er førsteårsstudent og trives godt på Rena.

Hvorfor valgte du organisasjon og ledelse?

- Jeg valgte studiet organisasjon og ledelse fordi det er et såpass bredt fag å studere og du kan få mange muligheter innenfor forskjellige yrker i arbeidslivet. Du kan jobbe med utrolig mange forskjellige ting, som personalledelse og HMS til administrasjon og strategi. Du får kunnskapen til å kunne jobbe i både store og små bedrifter, eller starte en egen om du skulle ha lyst til det!

Hva syns du om studiet så langt?

- Jeg syns studiet så langt har vært ganske bra. Vi har flinke forelesere og veldig interessante fag. Nå er vi snart ferdig med alle eksamener og det har gått overraskende bra.

Hvordan er det sosiale miljøet innad i klassen?

- Det er bra sosialt og veldig bra miljø i klassen og blant studentene på Rena generelt. Fra dag en har vi i klassen vært veldig åpne og hyggelige med hverandre og blitt godt kjent. Jeg syns dette har mye å si for at det skal bli et godt student og læringsmiljø.

Hvem tror du studiet passer for?

- Jeg tror studiet passer for de fleste som har en interesse innenfor ledelse og organisasjon. Dette vil da si alle typer ledelsesfag, men uten det store fokuset på matte og økonomi. Og det vil nok passe veldig bra for de som liker å jobbe med eller lede andre mennesker.

Hvordan er det å være student på Høgskolen i Hedmark, Campus Rena?

- Det er veldig greit. Det er ikke så stort, så man blir lett kjent med andre, noe som kan være både positivt og negativt. Rena har dessverre litt dårlig med transportmidler som buss- og togtilbud, men samtidig har man alt man trenger av butikker og sosiale tilbud i sentrum, så alt i alt et fint sted å studere.

Hva skal du gjøre når du er ferdig med å studere?

- Det blir vel å finne meg en jobb eller muligens starte på en mastergrad her på campus. Jeg har lyst til å reise litt når jeg er ferdig med studiet, for å gi meg selv litt fri. Men etter dette blir det vel å søke etter jobb.

Noen lure tips til kommende studenter?

- Vær tidlig ute med å skaffe deg plass og bo, dette er viktig! Sosialiser deg helt fra starten av skoleåret, slik vil du få mulighet til å bli kjent med flere, noe som er viktig med tanke på at du skal bo her en stund. Ikke vær redd for å spørre om ting du lurer på for studentene her er veldig imøtekommende. Og det beste tipset, forbered deg til forelesninger!