Vil gjøre en forskjell for sikkerheten i Norge

Vil gjøre en forskjell for sikkerheten i Norge

Torstein har alltid vært opptatt av sikkerhet –her fra forsvaret.

Torstein Bjerknes Jensen (21) er førsteårsstudent på Bachelor i i beredskap og krisehåndtering på Campus Rena. Han drømmer om en karriere innenfor samfunnssikkerhet og ønsker å utgjøre en forskjell for sikkerheten i Norge. 

Hvorfor valgte du å begynne på Bachelor i beredskap og krisehåndtering? 

- Jeg har alltid vært interessert i og hatt lyst til å yte en forskjell for samfunnet med fokus på sikkerhet. Men det var først da jeg kom i forsvaret i 2014 at jeg virkelig fikk sansen for beredskap og krisehåndteringsbiten. Når jeg da var ferdig i førstegangstjenesten lette jeg etter noe jeg kunne studere som omhandlet dette temaet, og denne Bacheloren på Campus Rena virket som den beste og mest spennende utdanningen å ta innenfor dette fagfeltet. 

Hva syns du om studiet så langt? 

- Jeg syns studiet har vært veldig interessant så langt.Ved å ta dette studiet får man et helt annet syn på sikkerhet og beredskap, og hvilken betydning det egentlig har for samfunnet. Gjennom media får man et inntrykk av hvordan sikkerhet blir håndtert, både nasjonalt og internasjonalt, men gjennom studiet får vi virkelig lære de faglige og mer ”sanne” tingene som skjer. Siden faget er veldig nytt på høgskolenivå har det stort rom for utvikling, og jeg syns det er spennende og ta en del i denne utviklingen og det stadig større fokuset på sikkerhet.  

"Jeg syns det er spennende å ta en del i denne utviklingen og det stadig større fokuset på sikkerhet"

Hvordan er det sosiale miljøet på studiet? 

 

- Klassen vår har et veldig godt miljø, særlig mellom de av oss som bor her på Rena. Fra dag en i fadderuka har jeg følt at alle har blitt inkludert, noe som var en veldig god følelse da mange flytter opp hit helt alene. Det er en noen i klassen som er en del eldre enn det jeg er, og som er her for etterutdanning, men også de blir inkludert, og vi har et utrolig bra miljø.

Hvem tror du studiet passer for? 

- Jeg tror det at studiet passer veldig bra for mennesker som er interessert i samfunnssikkerhet, og som ønsker å jobbe for at Norge blir et enda tryggere land å  bo i. Bacheloren passer også veldig bra for de som allerede jobber innenfor sikkerhetsbransjen, og som ønsker og få litt høyere utdanning innenfor dette fagfeltet.

Hvordan er det å være student på Campus Rena? 

- Jeg syns Rena er en kjempefin plass å studere! Det er fine omgivelser og veldig flott natur.  Jeg føler at Rena har mye å by på til tross for at Rena er et lite sted. Vi har kino, bowling, muligheter til alt av sport, til og med en svømmehall i militærleiren vi kan bruke. Til nå føler jeg at samarbeidet mellom de lokale, militæret og studentene har vært veldig bra, og de fleste man møter på er positivt innstilt.

Hva skal du gjøre når du er ferdig med å studere? 

- Det har jeg ikke tenkt så veldig mye over enda. Men jeg har så klart lyst til å skaffe meg en jobb innenfor beredskap og krisehåndtering. Jeg vil trives med jobben og føle at jeg utgjør en forskjell for noen, og forhåpentligvis kan jeg også utgjøre en forskjell for samfunnet. 

Har du noen lure tips for nye studenter? 

- Vær forberedt på å jobbe en del med pensum, også på egenhånd. Om du skal studere på Campus Rena, sett deg tidlig inn i bomulighetene her oppe. Sentrum er det beste og letteste. Og om du vil studere beredskap og krisehåndtering så er det lurt å ha interesse for nettopp det. 

Sist endret: .