Studiene har hjulpet meg på veien mot drømmejobben

Jon Christian Møller er tidligere student ved MPA på Rena.

Jon Christian Møller (43) fra Oslo startet sin karriere i Politiet i 1997. Med sin Master i offentlig ledelse og styring (MPA) har han fått en større dybde innen sitt spesialiserte kunnskapsfelt. Møller har jobbet fulltid i Politiet hele veien gjennom masterstudiet, og arbeider i dag i Politidirektoratet.

Jon Christian Møller holder til i Akershus med sin familie. Der arbeider han i dag med justissektoren sitt engasjement opp mot norske politirådgivere som tjenestegjør i utlandet, og er administrativt ansvarlig for norske politifolk i ulike FN engasjementer.

Hvorfor valgte du nettopp dette studiet?

- Jeg gikk krisehåndteringsstudiet her på Rena og var godt fornøyd med det, men hadde lyst til å bygge på med en mastergrad. Jeg fikk litt informasjon om MPA studiet mens jeg gikk her og synes det virket spennende. I tillegg var det litt internasjonalt vinklet, noe som passet meg utmerket ettersom jeg har arbeidet en del internasjonalt i mange år gjennom FN og andre engasjementer i utlandet.

Det var svært interessant å få en større forståelse for kompleksiteten i offentlig sektor, også innenfor internasjonale forhold, så for meg var dette et skreddersydd studie.

Hva synes du om det sosiale miljøet på studiet?

-  Jeg savner det med samlinger i blant annet Karlstad og København, det var et kjempebra sosialt miljø. Vi hadde det veldig artig sammen. Det blir litt spesielt da jeg aldri var en del av studentsamskipnaden og det sosiale miljøet på skolen ettersom jeg studerte deltid, men det har vært et bra sosialt miljø i studiet. De fleste på studiet var vel over 40 ettersom det er et erfaringsbasert studie, men det var spredning her også - noe som var med å påvirke det gode miljøet blant det kullet jeg gikk i.

Hvem tror du dette studiet passer for?

-Det er et svært allsidig studie som vil passe godt for alle som jobber i offentlig sektor eller organisasjoner som arbeider opp mot offentlig sektor. Også for folk som vil ha mer innsikt i kompleksitet i hvordan styring av land foregår og hvordan internasjonale forhold foregår. Kan også nevne at forrige general sekretær i FN, Ban Ki-Moon, har samme utdannelsen så jeg føler jeg er i godt selskap.

Var det noe som overrasket deg med dette studiet?

-Det må i så fall være positivt. Jeg kan ikke si at det var bedre enn forventet, for jeg forventet at det skulle være bra, men jeg ble positivt overrasket over kvaliteten på foreleserne. Jeg synes det var veldig gode lærekrefter, og skolen har gjort en god jobb med å skaffe bra folk.

Hva er drømmejobben?

- Jobben jeg har fått har for meg vært et mål, og studiene her har definitivt hjulpet meg å nå det målet. Selv om det er et svært allsidig studie kan hver enkelt student i stor grad vinkle det i den retningen man måtte ønske. Jeg rettet det i stor grad mot FN i oppgaver osv., noe som har gitt en kjempetyngde i de internasjonale miljøene jeg jobber i. Jeg skrev om norsk politiinnsats i FN, men samtidig er jeg litt karrierebevisst og visste hele veien at det jeg skrev om ville skape engasjement og interesse, og det har trått til. For meg var dette studiet skikkelig gull!

Sist men ikke minst skal dere få Jon Christans tips til dere nye studenter:

- Uansett hva du gjør, tenk hele tiden fem år frem i tid, hva har du lyst til å gjøre da? Les stillingsanonser om det du har lyst til å drive med om fem år, og se hva som kreves for å oppnå det du har lyst til å gjøre. Finn deretter et studie som passer opp mot det. Det gjorde jeg, og jeg nådde målet, avslutter han.