Language: NOR | ENG

På vei mot unik mastergrad

Bilde av Ove Edvin Husby og Gro Furseth.

Ove Edvin Husby og Gro Furseth studerer seg til tittelen siviløkonom på deltid. Foto : Privat. 

Ove Edvin Husby og Gro Furseth er del av det første kullet på masterspesialiseringen i digital ledelse og business analytics.

At de kunne studere seg til tittelen siviløkonom på deltid var viktig for deres studievalg.

Master i økonomi og ledelse – siviløkonom – hovedprofil digital ledelse og business analytics er en masterutdanning ved HINN som fikk akkreditering fra NOKUT 16. april 2018. Det faglige innholdet er utviklet i samarbeid med næringslivet og gir svært ettertraktet og relevant kompetanse. Det første kullet av studenter på den nye siviløkonomutdanningen er nå godt i gang med studiene.

Ønsket faglig påfyll

- Det var litt tilfeldig at jeg ble oppmerksom på studiet, men da jeg leste mer om det ble jeg raskt interessert i aktualiteten studiet har. Så langt har vi hatt breddefag i økonomi og ledelse, og jeg ser fram mot mer faglig påfyll, sier Furseth.

Hun har tidligere jobbet som regnskapsmedarbeider og kontoradministrator innen fondsforvaltning, og ønsker seg mer kompetanse innen blant annet finans. At studiet kvalifiserer til tittelen siviløkonom, er samlingsbasert og på deltid var viktig for henne.

- Jeg skal nå inn i en ny rolle som financial controller, så jeg håper jeg kan bruke noe av det jeg lærer her til å effektivisere arbeidshverdagen min.

Relevant for arbeidslivet

For Ove Edvin Husby var det også et stort pluss at studiet var samlingsbasert. Han har en bachelorgrad fra før, samt en del arbeidserfaring. Nå jobber han som avdelingsleder på IKEA. At studiet var et av få som på deltid kan lede til tittelen siviløkonom ble avgjørende.

- I tillegg er studiet relevant for arbeidslivet, og den måten jeg ønsker å utvikle meg på. Så langt synes jeg det har vært veldig bra, og jeg er spesielt imponert over foreleserne.

Roser balansen i studiet

Husby mener studiet har en god balanse mellom praksis og teori. For han personlig ligger verdien i studiet å øke egen kompetanse.

- Slik verden er nå må man kontinuerlig ha faglig påfyll gjennom arbeidslivet. Det er et ledd i det å holde den delen av seg selv levende, å ta imot informasjon og lære. Jeg ønsker å være med på den utviklingen, og derfor studerer jeg nå.