- Jeg trives veldig godt som student igjen

Portrettbilde av Elisabeth Støtterud som tar Bachelor i eiendomsmegling ved HINN Rena.

Elisabeth Støtterud studerer eiendomsmegling ved HINN Rena.

Bachelor i eiendomsmegling på HINN Rena fikk Elisabeth Hørsand Støtterud tilbake på skolebenken etter 15 år i arbeidslivet.

39-åringen fra Løten startet høsten 2017 på en Bachelor i eiendomsmegling ved HINN RENA. En jobb som eiendomsmeglerfullmektig er målet etter avsluttede studier.

Hvorfor valgte du dette studiet?

- Jeg har jobbet med eiendom og jus i ca. 15 år, blant annet som eiendomskonsulent i Statskog og som saksbehandler i Sør-Østerdal tingrett. Jeg synes det er veldig interessant og spennende å jobbe med eiendom og jus.

Hva synes du om studiet så langt?

- Så langt synes jeg at studiet har vært både interessant, lærerikt og utfordrende. Jeg trives veldig godt som student igjen.

Hva lærer dere om?

- I løpet av tre år skal vi lære mye om ulike tema innen økonomi, regnskap, markedsføring, eiendom og jus. Det beste med studiet så langt er all jussen.

Hvordan er en vanlig dag på skolen?

- Ingen dag er helt lik i løpet av en uke. Det varierer fra dag til dag hvor mange fag man har, og som regel har vi en eller to forelesningsfrie dager i løpet av en uke.  Vi har vanligvis forelesning i et eller to fag i løpet av en dag, og forelesningene starter tidligst klokken 09:15.

Hvordan er arbeidsfordelingen mellom forelesninger, selvstudium og praksis?

- Jeg synes det er veldig nyttig å være på forelesninger, da jeg føler at jeg sparer meg selv for mye selvstudium ved å få med meg forelesninger. I tillegg gir foreleserne mange gode tips og råd, som ikke nødvendigvis står i bøkene, og man kan stille spørsmål dersom det er noe spesifikt man lurer på. HINN Rena har et supert bibliotek hvor det er fint å sitte og lese eller ha kollokvier før og etter forelesninger. I tillegg er det mange dyktige og hyggelige ansatte på biblioteket.

Hvordan er det sosiale miljøet på studiet?

- Jeg synes at vi har et veldig godt miljø i skoletiden både innad på eiendomsmeglerstudiet og på tvers av studiene, da vi har en del fag felles med andre studieretninger. Hvordan studiemiljøet er utenom skoletiden vet jeg ikke, da jeg dagpendler til Rena.

Noe som har overrasket deg ved dette studiet?

- Det som overrasket meg mest var hvor vanskelig matten var. Om det er noen år siden du har hatt matte sist, så vil jeg anbefale å friske opp mattekunnskapene før studiestart – det kan spare deg for mye hodebry.

Hvem tror du dette studiet passer for?

- Synes du at eiendom og jus er spennende fag, vil jeg absolutt anbefale dette studiet.

Hvordan kan du bygge videre på dette studiet?

- Dersom man tar fire bestemte valgfag har man også mulighet til å søke opptak til master i økonomi og ledelse med spesialisering i økonomistyring.

Hvordan er arbeidsmarkedet og i hvilken grad tror du studiet gjør deg klar for arbeidslivet?

- Det ser foreløpig ikke ut som om markedet for eiendomsmeglere er mettet enda, så jeg håper og tror at det er gode jobbmuligheter når jeg er ferdigutdannet. Jeg tror at studiet gir deg den grunnleggende kunnskapen du trenger for å jobbe som eiendomsmeglerfullmektig, men det er helt klart en fordel om man under studiene har fått seg en medhjelperstilling.

Hva er drømmejobben?

- Drømmejobben min er å ha en variert arbeidsdag, hvor dagene ikke er like og man til en viss grad selv kan påvirke både arbeidsmengde og inntjeningsmuligheter. Jeg liker å snakke med og treffe nye mennesker. Det er også viktig å ha en jobb hvor man har mulighet til videreutdanning og spesialisering. Og selvfølgelig er det viktig å ha en jobb med et godt arbeidsmiljø.

Hva er det beste med studiestedet?

- Det beste er at HINN RENA er et forholdsvis lite studiested og det er en veldig fint bygget høgskole med flotte forelesningsrom og auditorier. Det er mange grupperom, et kjempebra bibliotek, en liten bokhandel som skaffer alt du trenger og en koselig kantine med god mat. Skolen er veldig godt vedlikeholdt, noe som er med på å skape et flott miljø for studentene. I tillegg vil jeg også nevne at det er mange dyktige forelesere her som absolutt gjør Rena til et anbefalt studiested.

Elisabeth Støtteruud

Hvilke fordeler er det knyttet til å studere utenfor storbyene?

- Rena er et fint sted å være student, da det er et forholdsvis lite studiested. Jeg har tidligere studert ved Universitetet i Oslo, og må jo si at det er mye hyggeligere å studere på et mindre og mer personlig sted. Her har man et mye nærere forhold til foreleserne, og man blir lettere kjent med sine medstudenter da det ikke er så mange studenter på hver studieretning. Rådgivere er lett tilgjengelig og alle som jobber ved høgskolen er veldig positive og engasjerte.

Til slutt: Helt kort. Hvilke tre adjektiv vil du bruke til å beskrive studiet?

- Lærerikt, yrkesrettet og spennende!