Language: NOR | ENG

- Jeg har mange muligheter

Portrettbilde av Tonje Fosse som studerer Master i økonomi og ledelse ved HINN Rena.

Tonje Vinnem Fosse studerer Master i økonomi og ledelse på studiested Rena. 

Tonje Vinnem Fosse fortsatte på Master i økonomi og ledelse etter å ha fullført Bachelor i serviceledelse og markedsføring. 

23-åringen fra Bergen studerer Master i økonomi og ledelse ved studiested Rena. Hun valgte markedsføringsledelse som spesialisering. 

Hvorfor valgte du dette studiet?

- Masteren virket spennende, og bygger videre på Bacheloren jeg tok i serviceledelse og markedsføring. Jeg mener også at å ta denne masteren vil gi meg et bedre grunnlag for den jobben jeg ønsker meg.

Hva synes du om studiet så langt?

- Det er veldig interessant og jeg har lært masse nytt som vil hjelpe meg senere. Det var i starten mye nytt å sette seg inn med tanke på fag og antall innleveringer, men det har gått seg til etter hvert.

Hva lærer dere om?  

- Det første semesteret hadde vi fag som skulle legge grunnføringen for de videre fagene, både økonomi og markedsføring. Siden jeg valgte spesialisering innenfor markedsføring så har vi nå gått mer i dybden innenfor markedsføring og verdiskaping. Vi har også en del metodefag som blir lagt til rette mot masteroppgaven.

Hva er det beste med studiet?

- Skolen legger læringen veldig godt til rette for oss slik at vi har innleveringer hele tiden. Dette gjør oss skjerpet siden vi alltid må følge med, og jobbe med fagene. Det kan bli mye arbeid innimellom, men vi får igjen for det under eksamensperioden siden vi allerede har jobbet mye med fagene.

Hvordan er en vanlig dag på skolen? 

- Studiet er samlingsbasert. Det betyr at når vi har undervisning er det enten mandag til onsdag eller tirsdag til onsdag. Forelesningene varer som regel fra 09.15-15.15 med en halvtimes lunsjpause, Bortsett fra mandagen da vi har undervisning fra 12.30-18.15.

Hvordan er arbeidsfordelingen mellom forelesninger, selvstudium og praksis?

- Jeg synes det er veldig grei fordeling. Vi har ofte forelesninger med gruppeoppgaver. I tillegg får vi oppgaver som må løses når vi ikke har undervisning.

Hvordan er det sosiale miljøet på studiet?

- På selve masteren er de fleste pendlere så utenom undervisning har man ikke så mye kontakt. Når vi først er samlet har vi det veldig kjekt og finner gjerne på noe sammen. Ellers vil jeg nevne at det sosiale miljøet på skolen er veldig bra og at studentene er veldig inkluderende.

Noe som har overrasket deg ved dette studiet?

- Jeg ble overrasket over hvor mange artikler som inngikk i pensum, og hvor mye mer de forventer av oss på en master sammenlignet med bachelor. 

Hvordan er forholdet til foreleserne?

- Jeg vil si at forholdet til foreleserne er bra. De hjelper deg når du har spørsmål og legger ting til rette for deg dersom du trenger det.

Er det noen forkunnskaper som vil være nyttige å ha før studiestart?

- Personlig skulle jeg ønske at jeg hadde hatt litt mer økonomibakgrunn fra bacheloren. Jeg slet litt med å følge med i økonomifagene, siden jeg ikke kunne alle fagbegrepene.

Finnes det muligheter for utveksling til utlandet?

- Jeg har fått inntrykk av at de vil ha studenter på utveksling, og HINN hjelper oss gjerne med å finne en skole og fag man kan ta ved utveksling.

Hva skal du gjøre når du er ferdig?

- Forhåpentligvis får jeg en jobb som passer til min utdannelse.

Hva er drømmejobben?

- Jeg vet enda ikke helt hva som er drømmejobben min, men med tanke på bacheloren og masteren jeg nå tar med spesialisering innenfor markedsføring så har jeg mange muligheter. Jeg håper derfor å få brukt denne delen av utdannelsen min i en fremtidig jobb.

Hva er det beste med studiestedet?

- Jeg vil vel egentlig si at det at plassen er så liten, gjør det mye lettere å bli kjent med folk. Dette var også en av grunnene til at jeg valgte å ta utdannelsen min på Rena.  

Hvilke fordeler er det knyttet til å studere utenfor storbyene?

- Det jeg opplevde var at det var lett å få seg venner, siden ingen eller veldig få kjente så mange som gikk på skolen fra før.

Til slutt: Helt kort. Hvilke tre adjektiv vil du bruke til å beskrive studiet?

- Krevende, lærerikt og utfordrende.

Vil du hjelpe oss å bli bedre?

Vil du hjelpe oss?

Vi vil bli bedre. Høsten 2021 lanseres inn.no på ny nettløsning. Vi setter pris på om du hjelper oss ved å svare på en kort spørreundersøkelse.

Du kan lese mer her.

Ønsker du å delta?