- Det beste med studiet er den faglige variasjonen

Portrettbilde av Charlotte Halvorsen Bergan som er inne i det tredje året av Bachelor i økonomi og administrasjon.

Charlotte Halvorsen Bergan ønsket seg et utfordrende studium med gode jobbmuligheter. Valget falt på Bachelor i økonomi og administrasjon på HINN Rena.

Charlotte Halvorsen Bergan ønsket et utfordrende studium med gode jobbmuligheter. Valget falt på Bachelor i økonomi og administrasjon.

Studenten fra Tønsberg er inne i det tredje året av bachelorgraden på studiested Rena.

Hvorfor valgte du dette studiet?

- Jeg ville ta en bachelorgrad som fører til flere jobbmuligheter da jeg ikke var helt sikker på hva jeg ville drive med i etterkant. Samtidig ville jeg utfordre meg selv litt, og det var noe jeg følte at denne utdannelsen ville gjøre. Jeg hadde for eksempel ikke hatt noe annet enn P1 matte i førsteklasse på videregående, så mattedelen var noe jeg var litt spent på.

Hva synes du om studiet så langt?

- Jeg trives veldig godt. Vi har spennende fag og dyktige forelesere.

Hva lærer dere om?

- Vi lærer om mye forskjellig. I økonomidelen har vi hatt forskjellige regnskapsføringfag. Vi har lært litt om aksjer og investeringer, og vi har lært om økonomiske sammenhenger både på bedrifts, - og personlig nivå (mikroøkonomi), og på landsbasis (makroøkonomi). I administrasjonsdelen kommer fag som handler om ledelse, hvordan organisasjoner er bygget opp osv. Alt i alt er det en god kombinasjon av fag vi har hatt.

Hva er det beste med studiet?

- Det beste med studiet er stor faglig variasjon, det er noe for enhver smak.

Hvordan er arbeidsfordelingen mellom forelesninger, selvstudium og praksis?

- Nå går jeg siste halvåret mitt, og det er helt klart mest selvstudium i dette semesteret. Jeg skriver bacheloroppgave, og mesteparten av tiden min går til dette. Foreleserne er også veldig flinke til å legge ut streamer og tilrettelegge til selvstudium. Personlig er det veldig fint for å få timeplanen til å gå opp.

Hvordan er det sosiale miljøet på studiet?

- Det er veldig bra. Rena er ikke store stedet, så det fører nok til at det blir et tett miljø, også på tvers av studium og klassetrinn.

Noe som har overrasket deg ved dette studiet?

- Det som har overrasket meg mest er hvor utrolig spennende flere av fagene er. Jeg har blitt mer bevisst på hvor mye økonomi påvirker samfunnet.  Det handler om veldig mye mer enn bare tall. Fag som makroøkonomi mener jeg er så viktig at det burde vært undervist på videregående som et obligatorisk fag.

Charlotte 1

Hvem tror du dette studiet passer for?

- Jeg mener det er flere beskrivelser på en person dette studiet passer for. Det kan være en person som er veldig interessert i tall, aksjer og den slags, men det kan også være en person som synes ledelse og organisasjonsoppbygging er spennende. Det kan også være en person som er interessert i samfunnet og helhetlige økonomiske sammenhenger. Dersom man har interesse for ett av disse områdene når man starter på studiet tror jeg interessen for de andre områdene ofte vil vokse etter å ha fått litt innblikk.

Er det noen forkunnskaper som vil være nyttige å ha før studiestart?

- Det er sikkert mange som vil si matematikk her, men jeg hadde jo som sagt bare P1 selv, og det gikk veldig fint. Jeg tror det viktigste er å ha tilstrekkelig motivasjon.

Finnes det muligheter for utveksling til utlandet?

- Det er mulig å reise til blant annet Australia og Thailand.  For meg var dette lite aktuellt da jeg har studert i Australia tidligere, og nettopp hadde kommet hjem fra et studieår i New York da jeg startet på Rena.

Hvordan kan du bygge videre på dette studiet?

- Det er flere mastergrader man kan ta med dette studiet.

Hva skal du gjøre når du er ferdig?

- Jeg skal ta master i økonomi og administrasjon, som gir tittelen siviløkonom.

Til slutt: Helt kort. Hvilke tre adjektiv vil du bruke til å beskrive studiet?

- Interessant, lærerikt og motiverende.