Live from London

Live from London

London har en rik musikkhistorie og det er kunst, musikk og kultur på hvert hjørne, sier Rebecca Gravdahl som er utvekslingsstudent i byen denne våren.

Rebecca Gravdal, andreårsstudent på Bachelor i Music Management, tar vårsemesteret som utvekslingsstudent ved University of East London. Her følger hun emner som "Live events", "On-line music economy", "Artist management" og "Law for live events". 

Gravdal_UEL_kastet av banen_Erasmus+ opphold

Rebecca Gravdal ble kastet av banen...

Rebecca har fått et Erasmus+ stipend for å dra på utveksling. Stipendet kommer i tillegg til støtten fra lånekassen og gjør det enklere å ta steget ut i verden som utvekslingsstudent. Å ta et semester på et universitet i utlandet er ofte et "pluss" på CVen. 

-Jeg bestemte meg ganske tidlig for å dra på utveksling, forteller Rebecca. Det er en fin mulighet til å dra til et annet land og oppleve den hverdagslige kulturen der. Man lærer på en helt annen måte hvordan de faktisk gjør ting, og hva som er normen, og det er jo interessant.

-At det ble London på meg er ikke tilfeldig. Byen har en rik musikkhistorie og det er kunst, musikk og kultur på hvert hjørne. Her kan jeg virkelig trives!

Rebecca synes også tilbudet ved University of East London virket spennende.

-Skolen virket bra og hadde lignende studier og emner som hjemme, men med fokus på  det britiske markedet og den britiske industrien. Dette er jo en stor fordel om jeg skulle ønske å jobbe i Storbritannia en gang i fremtiden, fremholder hun.

Dyr by å bo i

Rebecca forteller at London er en dyr by å bo i og at stipendet derfor kommer godt med.

-Store deler av stipendet går med til husleie for hele semesteret. I tillegg ligger campus og boligområdene et stykke utenfor bykjernen, så det går med endel penger til transport også, forteller hun.

Mange nye venner

-Før jeg reiste tenkte jeg at det å få andre venner enn de norske ville kunne bli en utfordring. Det viste seg å være den enkleste sak i verden. Helt fra starten av var det en del ting som var organisert sammen med de andre internasjonale studentene, hvilket gjorde det lett å komme i kontakt med mennesker i samme situasjon. Vi har nå blitt en god gjeng som jobber med skole sammen, drar på turer og fester, sier Rebecca. 

Gruppe bilde_Gratis Teater for internasjonale studenter_ Gravdal Erasmus+ opphold_ UEL

Det ble arrangert gratis teaterforestilling for internasjonale studenter i byen

-Jeg trives godt i London og så langt har opplevelsen oversteget forventningene mine. Jeg er ikke veldig fan av klassisk turisme, men liker heller ”å gå meg vill”. Da finner man de beste småbutikkene, snubler over gatekunst og finner nye og spennende områder av London.  

Et godt tips

Rebecca kan absolutt anbefale andre studenter å benytte seg av muligheten til å dra på utveksling. Hun har imidlertid et godt tips til de som ønsker å reise til en storby.

-Jeg vil anbefale å spare opp mer penger enn det jeg klarte å gjøre før jeg dro! Når du kommer til ett nytt sted, så ønsker man å kunne oppleve noen av de tingene som skiller denne plassen fra hjemme. London er en dyr by og noen opplevelser koster endel penger, så litt ekstra på kontoen er absolutt en fordel for å slippe å tilbringe kveldene på hybelen. 

-I tillegg så er det en fordel å tenke godt over hvor du faktisk vil dra, og kjenn på magefølelsen. Jeg sto selv lenge mellom LA og London, men for meg passet det bedre med London, og jeg er veldig glad for at jeg bestemte meg for å dra hit. 

Hun mener et utenlandsopphold er bra å ha på CVen. 

-Det kan være "point of difference" det i en jobbsøknad, avslutter Rebecca. 

 

Sist endret: .