Lave skuldre og mye humor

Tora Fæste student ved Høgskolen i Innlandet

Tora Fæste student ved Årsstudium i organisasjon og ledelse, deltid, studiested Rena.

Tora Fæste (47) har drømmejobben som nestleder og advokatfullmektig i en juridisk seksjon i Forsvaret, samtidig som hun tar Årsstudium i organisasjon og ledelse på Rena.

Før Tora begynnte på studiet hadde hun hørt mye positivt om både studiet og miljøet på Rena. Hun bekrefter at alt hun har hørt har stemt og uten overraskelser.

Hvordan fungerer studiet for studenter som er i en arbeidssituasjon?

- Veldig bra, men man må være strukturert for å komme gjennom pensum og levere oppgaver når man jobber fulltid slik jeg gjør. Jeg er litt misunnelig på dem som kan være studenter på heltid.

Hva synes du er det mest interessante ved studiet?

- Ledelse handler om mennesker, og det er samspillet mellom mennesker som jeg synes er spennende. Studiet gir en veldig fin mulighet til å bli kjent med både lærere og studenter, og lære av dem.

Hvordan er forholdet ditt til foreleserne?

- Det er bra. Jeg synes det er veldig spennende å snakke med dem i pausene. Jeg har også blitt godt kjent med Åse Storhaug Hole som er lektor ved høgskolen. Visste du at hun er datter til Hans Storhaug, en av tungtvannsabotørene? Jeg underviser i krigens folkerett på Hærens befalsskole på Rena, og tungtvannsaksjonen i 1943 bruker vi alltid tid på å diskutere ut fra dette perspektivet, altså hvilke regler som gjaldt for denne militære operasjonen. Derfor ble jeg veldig imponert da jeg traff Åse. Hun nevnte faren og de andre tungtvannsheltene og trakk frem at alle hadde visse personlige egenskaper som gjorde at nettopp disse ble plukket ut til dette strategisk viktige oppdraget. Åse knyttet egenskapene til tungtvannssabotørene opp mot ledelse, og hva som er gode lederegenskaper. Å trekke en slik parallell mellom fortid og nåtid aktualiserer ledelsesfaget enda mer. Utrolig spennende!

Hvordan er det å være student ved Høgskolen i Innlandet, Campus Rena?

- Veldig bra! Jeg reklamerer for dette blant mine venner i Forsvaret, fordi jeg synes flere burde benytte muligheten. Flotte og inspirerende forelesninger, veldig godt tilrettelagt og kjempehyggelig miljø blant studenter. Her finner alle sin plass, alle blir sett. Det er lave skuldre og mye humor.

Toras viktigste tips er:

- Kast deg ut i det fra dag en! Snakk med studenter og forelesere og vær aktiv i timene. Hvis man byr litt på seg selv, får man lett venner her. I tillegg til at man lærer masse!

Les mer om Årsstudium i organisasjon og ledelse, deltid på Campus Rena her.