- Gir meg et godt grunnlag for arbeidslivet

22 år gamle Sowpa fra Stavanger flyttet til Rena for å studere regnskapsførerfag.

22 år gamle Sowpa flyttet til Rena for å studere regnskapsførerfag. – Studiet gir meg relevant kompetanse for arbeidslivet,sier hun.

Sowpa kommer fra opprinnelig fra Stavanger, og flyttet til Østlandet for å studere. Før hun ble student ved Høgskolen i Innlandet tok hun Årsstudium i matematikk i hjembyen.

- Jeg vil si at studiet i stor grad gjør deg klar for arbeidslivet, og fagene gir studentene grunnleggende kompetanse som er relevant for arbeidslivet.

Gjennom studiet får studentene kjennskap til regnskapsførerbransjen og annet privat næringsliv, organisasjoner og offentlig sektor.

Hva synes du om studiet i seg selv?

- Jeg synes det er interessant. Vi lærer om skatter, avgifter, rettslære og mikroøkonomi. Andre året har vi investering og finansiering. Studiet har også mye matte. Det vil si at det er mye tall som jeg synes er veldig interessant. I tillegg er det muligheter for et utenlandsopphold i tredje semester.

Bachelor i regnskapsførerfag er et studium som også gir deg solid kompetanse innen andre økonomisk-administrative områder. Fullført bachelor sammen med to års godkjent praksis, oppfyller kravet til å bli autorisert regnskapsfører.

Hva synes du om det sosiale miljøet på studiet?

- Det er lett å bli kjent med folk, siden Rena er et tettsted. Det er Arena Bar og arrangeres mange fester. Det er nyttig å komme til forelesning, da kan man bli kjent med andre studenter og det blir lettere å jobbe med innleveringer.

Tenker du å studere videre? I så fall, hva?

- Bachelor i regnskapsførerfag kvalifiserer for opptak til Master i økonomi og ledelse og Siviløkonom tittel på Rena. For min egen del skal jeg nok fortsette å studere, men jeg er ikke sikker på hva enda, siden jeg egentlig vil jobbe etter fullført bachelorgrad. Studie kvalifiserer til opptak på masterutdanninger så jeg har vurdert å studere for å bli siviløkonom eller revisor.

Vil du anbefale andre å bli studenter ved Høgskolen i Innlandet? Hvorfor/hvorfor ikke?

- Ja, jeg vil absolutt anbefale Rena de som vil bo i et tettsted med et bra studentmiljø hvor du kan bli kjent med andre studenter, og foreleserne kjenner deg igjen. Du får hjelp dersom du spør. Foreleserne fokuserer på at alle studenter skal gjøre det bra på eksamen. Foreleserne er også veldig hyggelige og faglig dyktige.

Sowpa anbefaler alle nye studenter å bli med på fadderuka.

- Der blir du kjent med medstudenter og faddere. Møt opp til forelesning. Da kan du bli kjent med andre studenter slik at du kan bli med på kollokviegrupper for å gjøre innleveringer.  Jeg vil anbefale studentene å ta notater under forelesningene, og gjøre innleveringene. Spør om hjelp i timen dersom det er noe du ikke forstår i forelesningen. Gjør gamle eksamensoppgaver for å forberede deg til eksamen.