Bachelor i økonomi og administrasjon

Bilde av Jonathan Curran som utvekslingsstudent hos en av våre samarbeidspartnere Edith Cowan University, Australia.

Jonathan Curran er i Australia som utvekslingsstudent ved Bachelor i økonomi og administrasjon.

Jeg har alltid vært interessert i tall og visste at jeg ville bruke det til noe. Jeg har en bestefar som er utdannet siviløkonom, så jeg fikk nok litt inspirasjon fra det også, sier Jonathan Curran, som tok en  Bachelor i økonomi og administrasjon.

Riktig valg

Så langt trives Jonathan veldig godt med studietvalget sitt.
- Det er en veldig «bred» bachelor, med emner som strekker seg over ganske mange fagområder. Dette gjør at man får et innblikk i mye forskjellig, noe som gjør det lettere å vite hva man er god i og hva man er dårlig i.
Jonathan liker best emnene som er basert på tall og matte.
- Ting som mikroøkonomi, finansiering og investering, matematikk for økonomer syntes jeg er morsomt å jobbe med. Disse emnene føler jeg også gir meg innblikk i ting som jeg kan møte på senere i arbeidslivet. Dessuten har Høgskolen i Hedmark tidenes beste mattelærer, forteller Jonathan. Og legger til at klassene er små og det gjør det lett å komme i kontakt med foreleserne, hvis man lurer på noe.

Godt studentmiljø 

- Jeg syns studentmiljøet er kjempebra! Rena er et ganske lite sted, men da blir det enda lettere å bli kjent med folk. I helgene er det aldri mer enn noen få meter til nærmeste fest. Jeg anbefaler nye studenter å engasjere seg i  studentsamfunnet. Det er studentsamfunnet som driver ting som blant annet Fadderuka, UKA, idretten og studentpuben. Tar man del i dette kan man være med på å danne vennskap for livet. Pluss at det er ganske stas å være på eventer og aktiviteter som man vet man selv har tatt del i å skape.

Gode utvekslingsmuligheter 

Jonathan befinner seg for tiden på utveksling i Australia og har det helt topp.
-Utveksling er kjempestas! Jeg visste ganske tidlig at jeg ville  ta et semester i utlandet. En av årsakene var å få en annen skole sitt perspektiv. Undervisning og karaktersetting kan variere fra skole til skole, og spesielt fra land til land. Ved å ha studert i to forskjellige land føler jeg meg mer allsidig og klar for videre utfordringer. Å reise til et engelsktalende land var også viktig for å forbedre engelsken min. Så er det selvfølgelig veldig godt å tilbringe et halvår i et land som i hovedsak har en temperatur mellom 20 og 30 varmegrader.

Veien videre

Til neste sommer er Jonathan ferdig med bachelorgraden sin, men planene for videre studier er allerede klare.
-Når jeg er ferdig her har jeg tenkt å studere to år til og ta en siviløkonom grad. Med denne bachelorgraden kvalifiserer man seg direkte videre til siviløkonom studiet, så det gjør det veldig greit.

Tips til nye studenter

- Mitt beste tips til nye studenter er å være med i Fadderuka. Det er den letteste måten å bli kjent med folk. Jeg er jo til og med fadder, så er man heldig kan man få være med på faddergruppen min AKA gruppen over alle grupper! Å studere litt er sikkert også et bra tips.

Sist endret: .