Language: NOR | ENG

Perfekt utvekslingserfaring

Perfekt utvekslingserfaring

Disse fire studentene var på utveksling på Lakeland College i Canada våren 2016.

Fra venstre: Ole Jakob Ulberg, Tore Glærum, Camilla Bye og Andreas Myki Beachell.

Lakeland College Student Managed Farm (SMF) - drevet av New Holland, skapte overskrifter i Norge takket være den tidligere Blæstad-studenten Tore Glærum.

Han og tre andre Blæstad-studenter – Camilla Bye, Andreas Myki Beachell og Ole Jakob Ulberg – studerte våren 2016 på Vermilion Campus på utveksling fra Høgskolen I Hedmark. Glærum tok en Bachelor i Landbruksteknikk, mens de tre andre tok Bachelor i Agronomi.

Samtlige fullførte siste semester av bacheloren, som strekker seg fra ingeniørfag til de mer tradisjonelle agronomifagene. Og Glærum delte av læringsprosessen med alle hjemme i Norge gjennom sine artikler i Traktor – et norsk magasin.

- Den første artikkelen jeg skrev, handler om SMF, universitetet der og hvorfor vi var der, sier han. I tillegg jobbet han med to andre artikler som handler om maskiner og utstyr.

Spennende å se forskjeller

- Vi snakket om å ta et utvekslingssemester og vil ville til Nord-Amerika. Lakeland er en av de skolene som vår skole hadde utvekslingsavtale med, så da endte vi opp der. Det har vært morsomt å lære om det canadiske jordbruket og å se forskjellene.

Utvekslingsstudentene fullførte flere kurs i avlingsteknologi-programmet, inkludert diversifisert planteproduksjon, integrert avling og ledelse og økonomistyring – samtidig som de fullførte bacheloroppgaven sin, som er et krav fra studiet her hjemme.

Hyggelige folk og gode lærere

- Jeg likte Lakeland. Lærerne var veldig imøtekommende og de kjenner sine fag, sier Glærum.

- Jeg likte også at det ligger i en mindre by, sammenliknet med å være på et større sted som Edmonton for eksempel. For meg var dette perfekt. Folk var hyggelige og det var gode lærere. Nå kan vi forhåpentligvis få noen kanadiere til å komme til Norge også!

- Vi anbefaler virkelig dette utvekslingsprogrammet til andre studenter, legger Ulberg til.

Du kan lese hele saken om oppholdet til de fire studentene her.

Sist endret: .