Language: NOR | ENG

Intervju med vernepleiestudenter

Intervju med vernepleiestudenter

Å velge studium er en stor beslutning. For å gi noen tips og råd i studievalget har vi snakket med Silje, Stig og Numan som studerer Bachelor i vernepleie. Dette er det første i en rekke intervjuer vi har valgt å kalle Studievalgserien.

 

Silje Austheim Bjerga er i sitt første studieår på vernepleiestudiet. Hun valgte vernepleiefaget etter å ha jobbet i bolig for personer med funksjonshemming ett halvt år etter videregående skole.

- Jeg har alltid ville jobbe med mennesker og vernpeleiefaget gir meg mange muligheter når jeg er ferdig utdanna, forteller hun.

Silje kommer fra Vestlandet og det var litt tilfeldig at valget falt på Lillehammer, men når jeg nå er her så trives jeg kjempegodt.

- Da jeg kom hit i høst kjente jeg ingen, men gjennom velkomsten på studiet og på HiL og fadderordningen fant jeg fort nye venner, sier hun videre. Det er veldig åpent og godt studiemiljø. Nå har jeg valgt å engasjere meg litt ekstra og er tillitsvalgt i klassen min. På den måten får jeg også være med på å påvirke studiet mitt. - Det er fint, avslutter hun.

God og allsidig kompetanse

Stig Mauseth har en helt annen bakgrunn enn Silje. Han arbeidet tidligere i bakerbransjen, men måtte skifte yrke.

- Da jeg måtte velge meg et nytt yrke, tok jeg utgangspunkt i at jeg ville jobbe med mennesker. Etter å ha undersøkt litt falt valget på vernepleieyrket og studiet her i Lillehammer. Jeg er jo litt eldre enn gjennomsnittsstudenten og var svært spent da jeg skulle begynne her høsten 2011, men det har gått over all forventning, forteller han.

Nå er det det ganske stor alderspredning på studiet, og det mener både Silje og Stig er en fordel. - Det gjør studiemiljøet litt mer likt alderssammensetningen vi vil møte i arbeidslivet, og gir oss en ekstra kompetanse mener de. 

Stig forteller videre at det faglige opplegget og innholdet på studiet er spennende og variert.

- Jeg føler meg trygg på at jeg har en god kompetanse når jeg er ferdig om 1,5 år, sier han.

Vil jobbe med folk 

Numan Özdemir går i 3. klasse og kom også til HiL ganske tilfeldig. Han begynte først på pedagogikk og fant ut i løpet av det studiet at han ville studere vernepleie. 

- Utdanningen er midt i blinken for meg. Det gir meg en kompetanse som gjør at jeg kan jobbe i miljøer der jeg kan bidra til å bedre livskvaliteten til folk. Studiet har vært veldig fint, det er god struktur på emnene, og så er det en kjempefordel med praksis i alle tre årene, sier han.

Sist endret: .