Language: NOR | ENG

Studenten: TV-teknikk

Studenten: TV-teknikk

Frida K. Egeland går fordypningen flerkamera-teknikk og spesialiserer seg innen foto- og kranoperatør. TV-Teknikk linjen har nemlig tre fordypninger og en rekke spesialiseringer, både innenfor enkamera, flerkamera og postproduksjon.

Frida’s interesse for å bli kran-operatør stammer fra en Karpe Diem konsert i 2013.

”… jeg stod å ventet i spenning før Karpe Diem skulle inta scenen. Det var da jeg så en liten kran. ’En sånn skal jeg en gang kunne kjøre’ var min umiddelbare tanke, og har siden jobbet et skritt av gangen for å oppnå dette

Det er heller ingen tilfeldighet at Frida søkte seg til TV-skolen. Bård N. Sandnes, tidligere regissør på blant annet Hotel Cæsar, fortalte henne at hun burde søke på TV-skolen og påsto at skolen er ”Norges eneste og beste TV-skole for strebere”.

«Da jeg fikk vite jeg hadde kommet inn tisset jeg nesten på meg!”

Frida har siden da aldri angret på valget og er svært fornøyd med det varierte læretilbudet på studiet.

”Skolen tilbyr krankursing som gjør at grønne og ferske studenter som meg har en sjanse ute i arbeidslivet. Nå kan jeg rigge opp og ned gigantiske kraner på sikkert vis, og jeg kan kjøre denne sværingen rundt!”

Man lærer ikke bare praktisk teknikk av å studere ved TV-Skolen. Det er like viktig å lære hvordan man skal arbeide i et team. Frida har fått stor respekt ovenfor TV-bransjen og alt som kreves av alle som arbeider der. ”Jeg har også fått en forståelse over hvor viktig kommunikasjon mellom hver person/hvert ledd er, og hvor vanskelig TV-bransjen egentlig er.”

Frida beskriver seg selv som en sjenert person, likevel tok det ikke lang tid før hun kom inn i varmen på TV-skolen. ”Vi er en åpen gjeng som alltid inviterer nye folk inn, og det er så bra vi er så mange med ulike personligheter! Det finnes aldri noen som sitter alene”.

”En drøm er å produsere koreansk pop aka k-pop, og dette live! Korea har 2-3 ulike musikkprogrammer i uka, så det å få være med på dette en dag er jo en uvirkelig drøm som jeg skal satse så utrolig mye på så fort Bacheloren er ferdig.”

En av de viktigste tipsene Frida vil gi til søkere og framtidige studenter er at man bør gripe alle sjanser når det kommer til å delta på produksjoner. Jobber du hardt det første året som assistent stiger du raskt i gradene.

”Jeg har prøvd å få med meg hver eneste produksjon vi har hatt på skolen, for all erfaring er god erfaring. UKA-tv 2016 var jeg kran ass, UKA-tv 2017 oppgraderte jeg til å styre mitt eget kranstyrte kamera!”

Sist endret: .