- Jeg ønsker å fortsette med dette

Portrettbilde av Noah som sitter ved et bord og studerer.

Noah flyttet fra Oslo til Lillehammer for å studere Årsstudium i audiovisuelle medier. På sikt er målet å jobbe som selvstendig kunstprodusent. Foto : Høgskolen i Innlandet.

Noah Krogsholm flyttet til Lillehammer for å studere audiovisuelle medier. På sikt er målet å jobbe som selvstendig kunstprodusent.

Noah er 22 år gammel, og kommer fra Kolding i Danmark. Nå studerer hen Årsstudium i Audiovisuelle medier ved Høgskolen i Innlandet studiested Lillehammer, der han stortrives.

Hvorfor valgte du å studere Årsstudium i audiovisuelle medier?

- Etter et år på folkehøgskole i Danmark flyttet jeg til Oslo, der jeg jobbet i åtte måneder før jeg flyttet til Lillehammer i august for å studere.  Jeg valgte Årsstudium i audiovisuelle medier siden jeg interesserer meg for denne typen medier. Dette er noe jeg i stor grad ønsker å jobbe med i fremtiden.

Hva handler studiet om?

- Studiet består av fordypning i film, TV og media som bransje, der vi får lære om historien og alt som tilhører dette. Videre får vi masse inntrykk fra ikke bare TV og film, men også blant annet spill.

Hva forventet du deg da du startet å studere?

- Da jeg startet hadde jeg forventet at det skulle vært veldig business-relatert, men det viste seg at det var veldig kreativt – og jeg ble veldig positivt overrasket!

Hvordan har studiet vært så langt?

- Jeg er svært fornøyd med studiet. Det er veldig relevant og nyttig, der vi gjør mye forskjellig. Studentene har en jevn fordeling mellom diskusjon av film, her gjerne dramaturgi, forelesninger og seminar. Det er veldig bra, og veldig lærerikt! Klassen er liten. Vi er mellom 25-30 stk., noe som gjør at det er lett å diskutere og snakke i timene. Hadde vi vært mange, så tror jeg at det ville blitt mer skummelt for noen å bidra. Emnene vi har er veldig komplekse, så diskusjoner er svært viktig for vår læring.

Hvordan er det å studere i Lillehammer?

- Jeg kommer fra et større sted i Danmark, og merker stor forskjell særlig på dette. Mens jeg i Kolding kanskje ikke kjenner like mange, virker Lillehammer svært lite og tett i forhold. Her møter jeg alltid noen jeg kjenner, da det er veldig mange studenter i byen. Videre er jeg med i blant annet filmklubben. På denne måten blir jeg i stor grad kjent med andre studenter på tvers av linjer og kull, noe som er veldig koselig. Videre er jeg også dirigent for Lillerøst – studentkoret på Lillehammer, noe jeg trives svært godt med, spesielt siden jeg her får muligheten til å treffe andre sanginteresserte. Det blir på en måte et samlepunkt. Jeg angrer absolutt ikke på at jeg flytta til Lillehammer!

Hva skal du gjøre etter studiet?

- Dersom det blir åpnet for Bachelor i audiovisuelle medier, ønsker jeg i stor grad å fortsette på dette, men akkurat nå er det bare et årsstudium. Mens de andre i klassen ønsker seg mer inn i TV- og filmskolen, vil jeg nok flytte til Oslo og finne noen studier der. Dersom jeg gjør dette, kommer jeg nok til å studere musikkvitenskap eller forfatterskap, men jeg er litt usikker enda.

Hva har du lært av studiet så langt?

- Jeg har fått kunnskap og ferdigheter innenfor film, TV-historie og ikke minst innen spill-bransjen. Dette er kunnskap og erfaringer jeg ikke hadde fått om jeg ikke hadde startet på dette årsstudiet. Det har gitt meg et bredt faglig grunnlag slik at jeg kan vurdere media.

Hva er din drømmejobb?

- Den perfekte jobben ville vært å være en selvstendig produsent av kunst, film og TV – generell kunst. Jeg er svært opptatt av kunst som medium, uansett hva det måtte være. Jeg vil gjerne reise over hele verden, og kanskje jobbe som frilanser.

Til slutt: hvordan vil du med tre ord beskrive studiet?

- Fascinerende, opplysende og sosialt.