- Jeg er godt fornøyd med studievalget

Allsidig og lærerikt med mange muligheter etter fullført grad. Slik beskrives bachelor i vernepleie av Jørgen Andreas Aurvåg.   

Mannlig student på en fotballbane.

På fritiden ved siden av studiene liker Jørgen å drive med fotball. Foto : Høgskolen i Innlandet. 

25-åringen fra Sykkylven er nå inne i sitt fjerde semester. Det er allsidigheten Jørgen beskriver som det beste med å gå vernepleier og som var en av grunnene til at han valgte dette studiet.

- Det sto lenge mellom sosialt arbeid og vernepleie. Men jeg fikk Bachelor i vernepleie anbefalt av noen jeg kjenner som tar studiet, og da endte jeg opp med å gjøre det samme. Så langt er jeg godt fornøyd med valget mitt.

Mye verdifull praksis

Vernepleierstudiet er en praksisintensiv utdanning hvor både studenter og ansatte involverer brukere, tjenester og fagfeltet til samarbeid. Jørgen forteller at de har mye praksis i løpet av de tre årene på studiet. Det første året var han én uke i barnehage og ni uker i bofellesskap. Under andre året er han nå i en ti ukers periode der han jobber på sykehjem. De har også praksis siste året, men da får han velge mer selv hvilken retning han ønsker å gå.

- Det finnes også muligheter for utveksling til blant annet India, Vietnam og Island, men destinasjonene kan endre seg fra år til år.

På bakgrunn av dette mener Jørgen at man for å gå vernepleierstudiet bør være litt praktisk innstilt.

- Det er også en fordel om du har et ønske om å utgjøre en forskjell. Jeg vil anbefale studiet for dem som ønsker å gå en allsidig utdanning der du får ny kunnskap om mye forskjellig. Alt fra anatomi til juss.

Mann som leser i en bok.
Bachelor i vernepleie er en praksisintensiv utdanning, men det går også med en del tid på selvstudium. Foto : Høgskolen i Innlandet.

Vil jobbe med paralympiske utøvere

Jørgen er halvveis til fullført bachelorgrad, og har nå begynt å tenke på veien videre. Ønsket hans er å hjelpe mennesker ut i aktivitet. Han vurderer videre studier rettet mot fysisk aktivitet og funksjonshemming, men sier at det kan forandre seg.

Han tenker det ville vært kult å jobbe med paralympiske utøvere og idrettsforbundet for handikappede.

- Om det er drømmen er en annen sak. Drømmen er å være fotballspiller for Manchester United, men det er kanskje på tide på tide å innse at det er for sent. Spesielt nå som de har fått en god høyreback, da spørs det om de trenger meg» ler han. Fra spøk til alvor er ikke Jørgen bekymret for at det skal være vanskelig å skaffe seg jobb når han er ferdig utdannet. Det finnes mange muligheter, og spesielt som gutt satser han på å være litt ekstra ettertraktet på arbeidsmarkedet.

Trives godt i Lillehammer

Jørgen kommer fra et lite sted og synes det var deilig å komme til en by. Samtidig er det ikke en storby, noe han ser på som en fordel. Han ser på mindre studentmiljøer som en mulighet for å enklere bli kjent med folk siden man havner tettere på hverandre. Uten å snakke for hele klassen sin synes han selv at klassemiljøet er godt, men han skulle ønske flere tok iniativ på fritiden.

- Det beste med å bo i Lillehammer er at det er kort vei til turopplevelser og gode fritidstilbud. Jeg vil absolutt anbefale Lillehammer som studiested, og kanskje spesielt hvis man kommer fra mindre plasser.

Kort oppsummert er Jørgen glad for at han valgte å søke seg inn på studiested Lillehammer og begynne på vernepleierstudiet. Med gode forelesere, spennende emner og mye praksis blir studiehverdagen god.

Av Amanda Westerheim
Publisert 31. mai 2021 12:42 - Sist endret 25. aug. 2021 14:47