Spørsmål og svar, ledige studieplasser

Hvordan legger jeg inn ny søknad om jeg allerede har søkt?

Du kan logge inn i  søknadsweb og redigere søknaden din. Der kan du legge til et søknadsønske og omprioritere studieønskene dine

Kan jeg komme inn på studiet selv om jeg ikke er kvalifisert når det er ledige plasser

Alle må dekke opptakskravet selv om vi har kapasitet til å ta flere studenter på studiet.

Hvor registrerer jeg søknad?

Søknad registreres i søknadsweb. Vi tar ikke i mot søknader andre steder.

Hva må jeg dokumentere?

Du må lese i opptakskravet til studiet du søker hva opptakskravet er og sørge for at vi har den informasjonen tilgjengelig. Les mer om hvordan du dokumenterer opptakskravet her.

Har dere dokumentasjonen min?

Vi har ikke tilgang til dokumentasjon du har lastet opp i søknadsweb hos andre skoler eller i samordna opptak. Dokumentasjon blir slettet etter et visst antall år så du må selv sjekke hva du har lastet opp under "mine dokumenter" i søknadsweb.

Jeg er student nå, kan jeg fortsatt søke?

Er du student nå kan du fint søke på studier så lenge du dekker opptakskravet innen fristen 1.juli. Det er ikke mulig å få opptak på et studie og bruke deler av høsten til å fylle opptakskravet.

Kan jeg få tilbud på flere studier?

Det er mulig å få tilbud på flere studier samtidig.

Lokal søknadsweb er delt inn i flere opptakstyper (Grunnutdanninger, master, PPU osv). Har du søkt på flere opptakstyper behandles søknadene hver for seg og du kan få tilbud på flere studier samtidig. Dette gjelder også søknader i andre lokale opptak og samordna opptak. Alle søknadene er selvstendige og man kan få tilbud og takke ja/nei alle steder uten at det påvirker andre søknader. Ønsker du tilbud på flere studier innen samme opptaksktype i vårt lokale opptak, f.eks to masterstudier samtidig, må du av tekniske årsaker ta kontakt med oss pr telefon eller e-post så hjelper vi deg så fremt det er ledige plasser.

Forplikter jeg meg til noe hvis jeg takker ja til studieplass?

Du kan fint takke ja til en eller flere studieplasser uten at du har forpliktet deg til noe. Takker du derimot nei, eller glemmer å svare innen fristen, til en studieplass har du mistet den og tilbudet kan gå til andre.

Kan jeg søke på realkompetanse på ledige studieplasser?

Dessverre har vi ikke kapasitet til å ta i mot realkompetansesøknader etter fristen 1.mars. Dette gjelder også på ledige studieplasser.

Når får jeg svar?

Vi saksbehandler søknader så fort som mulig og sender tilbud til kvalifiserte søkere fortløpende.

Det betyr at vi ser på søknaden din så fort vi har kapasitet. Det tar lengre tid å få svar om du ikke har lastet opp dokumentasjon på opptakskravet.