Hvordan velge utdanning

I et hav av karrieremuligheter kan det være vanskelig å finne ut hvilket yrke og hvilken utdanning som passer for deg. Vi hjelper deg med noen gode råd på veien.

Bilde av forsker karriere Ingrid Bårdsdatter Bakke

Utdanningsvalget: Dette bør du tenke på

Hva skal du gjøre når du blir voksen? Et vanskelig spørsmål som innebærer et viktig livsvalg. Men hvordan finner du svaret?

Hva om jeg angrer meg?

Å velge yrke og fremtidig karriere er ikke enkelt, men det er ikke farlig å velge "feil" utdanning første gang. All utdanning har nemlig en verdi, forteller Jørgen.

Portrettbilde av studentambassadør Rosann

Dette bør du vite før du starter å studere

Har du bestemt deg for å starte med studier? Eller snuser du på tanken, men er litt redd for å ta steget? I så fall håper jeg å kunne komme med noen tanker og tips for å hjelpe deg på rett vei. 

Overgangen fra elev til student

Hvordan er det å gå fra være elev til student hos oss? Her forteller Jørgen forteller om hvordan overgangen er fra videregående skole til høyere utdanning.

Portrettbilde av HINN-student Fatema

Tanker å ha med seg til utdanningsvalget

Veien inn til en utdanning kan for mange være vanskelig. Et valg for livet. Heldigvis er mulighetene mange, og dørene åpne.

Bli kjent med vårt studietilbud

La deg inspirere av vårt studietilbud. Enten gjennom å søke deg frem i studieoversikten, eller ved hjelp av videoer fra oss.

Meld deg på vårt nyhetsbrev