Utveksling til Bydgoszcz i Polen

cc

Jeg hadde min utveksling til Bydgoszcz i Polen. Der budde jeg i dormitory samen med dei aller fleste andre internasjonale studentane. Det var ein heil etasje i det ene studenthuset der dei internasjonale studentane budde, noe som gjorde det lett å bli kjent med dei andre internasjonale studentane. Dei fleste måtte dele rom men det var også mulig å få rom alene. Jeg delte rom med ei jente ifrå Spania. Vi var også seks jenter som delte bad.

bb

Det var også ei oppstarts uke der internasjonalt kontor hadde arrangert mange aktiviteter som gjorde at man ble både kjent med byen og nye folk.

Skolen var delt inn i flere fakultetet som hadde ulike skolebygninger rundt om i byen men alle mine klasser var i same bygget ca.10-15 min gange i fra dormitory.  Skolesystemet var veldig likt som på vgs der man hadde mange ulike timer der lærerne forventa at vi skulle møte opp til nesten alle timene. Oppmøte samen med arbeidsoppgaver ble lagt mest vekt på i karaktersettinga. Etter timene gjekk man som regel til Biblioteket for å ha et rolig sted å studere.

Hverdagene gjekk som regel til å være på skula der jeg hadde ulike timer mens, kveldene vart som regel tilbrakt samen med dei andre internasjonale studentene tilbake i dormitory. Der vi blant annet hadde kvelder der vi lagde mat fra folk sine heimland som alle fikk prøve.

På fridager brukte vi mykje av tiden på å utforske byen. Vi var plant annet mye i byens mange flotte parker. Den nærmeste matbutikken lå bare 2 min gange i fra dormitory.  I ferier og langhelger var det muligheter for å reise både rundt om i Polen. Man hadde mange mulighet for å reise rundt om i Europa. Var veldig enkelt med både tog, buss og fly ifrå Bydgoszcz.

Jeg vil absolutt anbefale Bydgoszcz til andre studenter. Spesielt hvis man vil bu i ein litt mindre by. Bydgoszcz har alt man trenger av butikker og sosiale aktiviteter. Man treffer mange nye folk og skaper mange nye internasjonale venner.