Language: NOR | ENG

Før avreise

 

Utvekslingsdestinasjon

Finn destinasjonen som passer best for deg og ditt studieprogram i vårt destinasjonssøk.

Søk innen 15.feb/15. sep

Fyll ut online søknadsskjema for ditt studiested innen søknadsfristen.

NB: Enkelte utvekslingsdestinasjoner/pakker kan ha andre søknadsfrister, sjekk din drømmedestinasjon.

Faglig forhåndsgodkjenning

Forhåndsgodkjenning er viktig for at du skal kunne få støtte fra Lånekassen og at emnene du skal ta i utlandet kan innpasses i studiet ditt. Få forhåndsgodkjenning av studieleder og lever til internasjonalt kontor.

Erasmus+ Learning Agreement (for Erasmus utveksling)

Forhåndsgodkjenningsskjema (for andre typer utveksling)

Visum og pass

Sjekk om du trenger visum for utvekslingsdestinasjonen. Husk å sjekk om du har gyldig pass for hele utvekslingsperioden. Passet må være gyldig opptil 6 måneder etter hjemkomst.

Mer informasjon om visum og oppholdstillatelse.

Bolig

Vertsinstitusjoner er behjelpelige å hjelpe deg å skaffe bolig på studiested. Det er lurt å søke om bolig så tidlig som mulig. Hvis du skal si opp leiekontrakt i Norge mens du er på utveksling, husk å sjekke oppsigelsestid.

Internasjonalt kontor ved avdeling Lillehammer tilbyr nå studenter som reiser på utveksling muligheten til å leie bort sin hybel/leilighet til internasjonale studenter under utvekslingen. Dette kaller vi for BoligSwap. Internasjonalt kontor vil gi mer informasjon om dette ved behov. 

Lån og stipend

Etter du har mottatt en bekreftelse fra internasjonalt kontor om at din utveksling er godkjent og ferdig behandlet, kan du søke om lån og stipend i Lånekassen. Studenter som skal betale skolepenger (tuition fee) må sende tilbudsbrev som stadfester summen som skal betales.

De som reiser ut som Erasmus+ studenter må signere Erasmus+ Grant Agreement før avreise. 80% av stipendet utbetales etter ankomst i utlandet og innlevering av nødvendige dokumenter. Siste 20% utbetales etter hjemkomst.

Mer informasjon om finansiering av lånekassen og Erasmus+ stipend

Vaksinasjoner

Ta kontakt med helsestasjonen i kommunen der du bor for informasjon om vaksiner. Dette bør du gjøre tidlig i planleggingsfasen, fordi noen vaksiner må tas i flere omganger. Vær oppmerksom på at noen av lærestedene har spesielle vaksinasjonskrav for helsefagstudenter som skal ut i praksis.

Bestille reise

Bestill billetter i god tid før avreise. Returbilletter er ofte billigere enn to enkelt billetter (gjelder de fleste flyselskaper)

Forsikring

Husk å skaffe deg nødvendig forsikring utover det Folketrygden tilbyr. 

Mer informasjon om forsikring og sikkerhet i utlandet

Opplysning

Fyll ut og lever Opplysningsskjema til internasjonalt kontor minst 14 dager før avreise.

Semesteravgift

Husk å betale semesteravgift ved HINN.

Du er klar for utveksling!