Før avreise

 

Utvekslingsdestinasjon

Finn destinasjonen som passer best for deg og ditt studieprogram i vårt destinasjonssøk.

Søk innen 15.feb/15. sep

Fyll ut online søknadsskjema for ditt studiested innen søknadsfristen.

NB: Enkelte utvekslingsdestinasjoner/pakker kan ha andre søknadsfrister, sjekk din drømmedestinasjon.

Faglig forhåndsgodkjenning

Forhåndsgodkjenning er viktig for at du skal kunne få støtte fra Lånekassen og at emnene du skal ta i utlandet kan innpasses i studiet ditt. Få forhåndsgodkjenning av studieleder og lever til internasjonalt kontor.

Erasmus+ Learning Agreement (for Erasmus utveksling)

Forhåndsgodkjenningsskjema (for andre typer utveksling)

Visum og pass

Sjekk om du trenger visum for utvekslingsdestinasjonen. Husk å sjekk om du har gyldig pass for hele utvekslingsperioden. Passet må være gyldig opptil 6 måneder etter hjemkomst.

Mer informasjon om visum og oppholdstillatelse.

Bolig

Vertsinstitusjoner er behjelpelige å hjelpe deg å skaffe bolig på studiested. Det er lurt å søke om bolig så tidlig som mulig. Hvis du skal si opp leiekontrakt i Norge mens du er på utveksling, husk å sjekke oppsigelsestid.

Lån og stipend

Etter du har mottatt en bekreftelse fra internasjonalt kontor om at din utveksling er godkjent og ferdig behandlet, kan du søke om lån og stipend i Lånekassen. Studenter som skal betale skolepenger (tuition fee) må sende tilbudsbrev som stadfester summen som skal betales.

De som reiser ut som Erasmus+ studenter må signere Erasmus+ Grant Agreement før avreise. 80% av stipendet utbetales etter ankomst i utlandet og innlevering av nødvendige dokumenter. Siste 20% utbetales etter hjemkomst.

Mer informasjon om finansiering av lånekassen og Erasmus+ stipend

Vaksinasjoner

Ta kontakt med helsestasjonen i kommunen der du bor for informasjon om vaksiner. Dette bør du gjøre tidlig i planleggingsfasen, fordi noen vaksiner må tas i flere omganger. Vær oppmerksom på at noen av lærestedene har spesielle vaksinasjonskrav for helsefagstudenter som skal ut i praksis.

Bestille reise

Bestill billetter i god tid før avreise. Returbilletter er ofte billigere enn to enkelt billetter (gjelder de fleste flyselskaper)

Forsikring

Husk å skaffe deg nødvendig forsikring utover det Folketrygden tilbyr. 

Mer informasjon om forsikring og sikkerhet i utlandet

Opplysning

Fyll ut og lever Opplysningsskjema til internasjonalt kontor minst 14 dager før avreise.

Semesteravgift

Husk å betale semesteravgift ved HINN.

Du er klar for utveksling!