Opphold ved the University of Mississippi

Skolesystemet ved Ole Miss var veldig annerledes fra hva vi var vant med i Norge. Vi hadde skole hver dag, i tillegg hadde vi lekser og prøver hver eneste uke.

En annen stor endring som vi opplevde, var at vi fikk karakterer på alt, inkludert oppmøte i timen. Oppsettet av skolesystemet gjorde det lettere å fokusere og yte i skolehverdagen. Til å starte med, kom endringen som et sjokk, men etter de første par ukene, hadde man blitt vant til det og begynte å sette pris på den økte oppfølgningen.

Vi bodde off-campus i en «studentlandsby» som het Campus Creek. Det var høy kvalitet på leiligheten som vi bodde i og det var veldig hyggelige ansatte ved Campus Creek sine kontorer. Rett utenfor leilighetene gikk bussen som kjørte tur retur til universitetet mellom kl 0700-2000. Dette gjorde at man lett kunne komme seg frem og tilbake til skolen. Leiligheten som vi bodde i var en leilighet med fire rom med hvert sitt bad og soverom, kjøkken og stue var felles. Løsningen var veldig grei og vi trivdes godt.

Det å dra til USA er en opplevelse vi kommer til å huske for livet. Det å oppleve en helt fremmed kultur over perioden av et semester var veldig spennende og definitivt verdt det. Byen vi bodde i var liten og hyggelig. Flertallet av innbyggerne var studenter og byen var bygget rundt dette. Utelivet i byen var derfor veldig bra og hadde studentvennlige priser.

Et semester ved The University of Mississippi er definitivt å anbefale. Det er en opplevelse som du kommer til å ha med deg for resten av livet.