Language: NOR | ENG

Pädagogische Hochschule Freiburg

Tyskland
Pädagogische Hochschule Freiburg
Pädagogische Hochschule Freiburg
Pädagogische Hochschule Freiburg

Et unikt samarbeid med Pädagogische Hochschule Freiburg gjør at vi kan tilby 30/60 studiepoeng i tysk for lærerstudenter 5-10, der også praksis og didaktikk er inkludert. Høgskolen er en spesialisert lærerskole med omtrent 5000 studenter. Ved universitetet i byen går det i tillegg 30.000 studenter, noe som setter preg på byen.

Antall plasser

5 plasser

Erasmus+ kode

D FREIBUR02

Semesterinndeling

Høstsemester: Oktober - mars

Vårsemester: April - juli

Denne semesterinndelingen gir noen utfordringer for MGLU-studenter. Ta kontakt med internasjonal koordinator på studiested Hamar, så kan vi se på løsninger. 

Finansieringsstøtte

Basisstøtte - hele beløpet kommer i en utbetaling i starten av semesteret
Reisestøtte - 2.500 kr. (35% stipend og 65% lån)
Erasmus+ stipend - 410 eur./mnd (100% stipend). Kommer i tillegg til støtte fra Lånekassen

Krav til språkkunnskaper

Du bør ha hatt tysk II eller tysk III på videregående skole. Intensivkurs vil tilbys i oppstarten, Lånekassen gir støtte til språkkurs.

Boligmuligheter

Universitetet er behjelpelige med å skaffe passende bolig. Det finnes og en rekke muligheter for leie av privat bolig i nærheten av campus. Mange studenter bor i en "Wohngemeinschaft", et privat bofellesskap.

Byen Freiburg

Langt sør og vest i Tyskland ligger Freiburg im Breisgau, nær grensen til både Sveits og Frankrike. Denne koselige byen kalles porten til Schwarzwald og ble grunnlagt i det 12. århundre. Freiburg er nå hjembyen til ca. 200 000 innbyggere.