Marangu

Tanzania
Marangu

Foto: Guro Hagen

Marangu

Foto: Guro Hagen

Fakta om Marangu

Marangu består av åtte landsbyer og ligger i Kilimanjaroregionen, beliggende på fra 1400 til 1800 meter over havet. Regionen er meget fruktbar og temperaturene er mellom 22 og 30 grader. Området er mest kjent for turister som vil bestige Kilimanjaro, men stedet er også et flott utgangspunkt for safari til Ngorongoro og Serengeti. Det er også kort avstand til Kilimanjaro International Airport.

Fakta om praksisskolen

Darajani er praksisskole  i vårsemesteret for 2. årsstudenter ved faglærerutdanning i musikk som ønsker å utveksle til Tanzania. Praksisen utføres i skolefaget Theatre Arts som ble implementert i tråd med nasjonal læreplan Theatre Arts Syllabus i 2009 på Darajani secondary, som hittil er den første av tre skoler i Tanzania, som har satt i gang faget. I dag er det over 100 elever som tar dette valgfaget gjennom det fireårige skoleløpet.

Innhold og organisering

Det faglige innhold er å praktisere og oppøve drama og teater i klasserommet, og bruke lærte ferdigheter og kunnskap blant annet fra faget Sal og Scene.

Noen av hovedområdene i læreplanen for faget er Theatre Performance og Theatre for Social Change, i tillegg til musikalske aktiviteter. Som et ledd i en bærekraftig utdanning, vektlegges det at elevene medvirker i hele forestillingsprosessen. Fra ungdommenes eget perspektiv skal de reflektere over samtidens tanzanianske temaer innen politikk, kultur, kjønnspolitikk, helse, utdanningspolitikk og familiepolitikk. Dette skal igjen fremstilles i kunstnerisk form og uttrykk som kommuniseres ut til lokalsamfunnet.


Krav til språkkunnskaper

Gode engelskkunnskaper kreves.

Boligmuligheter

Internasjonal koordinator ved Marangu Teacher's College hjelper deg med å skaffe passende bolig i gangavstand til praksisskolen Darajani.