Language: NOR | ENG

Augustana University

USA
Augustana University

Foto: www.augie.edu

Augustana University

Foto: www.augie.edu

Fakta om Sioux Falls

Sioux Falls er den største byen i delstaten Sør-Dakota, midt i USA. Det er et flott sted å være på utveksling, med robust økonomi, utallig friluftsliv, hundrevis av restauranter, kafeer og butikker, og har i tillegg en levende underholdningsscene. Sioux Falls er konsekvent rangert som den "lykkeligste og sunneste" byen i USA. Den har en rekke parker og sykkelstier, og man kan drive med ski, svømming og mange andre utendørsaktiviteter. Forbes Magazine rangerer Sioux Falls som "den beste småbyen i Amerika for virksomhet og karriere".

Fakta om campus

Universitetet ligger i sentrum av byen Sioux Falls. I gangavstand fra universitetsområdet finner du restauranter, banker, kjøpesentre og en stor matbutikk. Universitetet består av tre hovedbygninger, seks nyoppussede kantiner, fem leilighetskomplekser, et nytt kunstsenter, et nyoppusset bibliotek og en amerikansk fotballstadion på campus. Tilsammen huser universitetet mer enn 2000 studenter fra USA og verden rundt, og nesten 100 ulike studentgrupper og organisasjoner. 

Innhold og organisering

Universitetet hjelper lærer- og lektorstudenter med å skaffe praksisplass på en lokal skole; praksisperioden skal være like lang som den ville ha vært hjemme i Norge.

Augustana University tilbyr et av de beste studieprogrammene for sykepleiere i USA. Sykepleierstudenter ved HINN kan reise til Augustana i 5. semester og ta del i utvekslingsprogrammet for norske sykepleiere ( Norwegian Nursing Exchange Program). Programmet har fast opplegg med integrert praksis som blir innpasset i utdanningen ved HINN.

Studiepoeng

1 US credit = 2 studiepoeng

Det anbefales å velge emner tilsvarende 12-15 US credits (24-30 studiepoeng).

Semesterinndeling

Høstsemester: September til desember

Vårsemester: Februar til mai

Studieavgifter

Studenter må betale skolepenger. Universitetet tilbyr ekstra stipend for våre studenter i tillegg til stipend/lån fra Lånekassen. Dette burde være nok til å dekke det meste av kostnadene. 

Finansieringsstøtte

Basisstøtte - hele beløpet kommer i en utbetaling i starten av semesteret
Reisestøtte - 9350 kr (35% stipend og 65% lån)

Krav til språkkunnskaper

Krav til engelsk språktest (TOEFL/IELTS/PTE).

Boligmuligheter

On-campus: Skolen har studentboliger på campus. 
Off-campus: Det er også muligheter for å  bo off-campus.
Får du hjelp av vertsinstitusjonen: Skolen svarer på mail om spørsmål angående bolig.

Musikklivet på campus

Institutt for musikk ved universitetet i Augustana er et nasjonalt anerkjent senter, og har mange attraktive tilbud til studentene sine. Instituttet tilbyr opplevelser som inkluderer internasjonale og regionale turneer, forestillinger i den berømte Mary W. Sommervold Hall of Washington Pavilion, og muligheten til å lære av nasjonalt kjente kunstnere.

De tilbyr varierte muligheter for studentene ved Augustana, for eksempel kor, band, symfoni, opera, solo, kammermusikk og jazz. Ensemblene er åpne for alle på campus, og det er over tolv aktive grupper som spiller musikk fra alle epoker og stilarter.